Ambassadeur ‘ik koop lokaal’

Gepubliceerd op woensdag 30 juni 2021
Mi Kaaza

Mi Kaaza uitgeroepen tot ambassadeur ‘ik koop lokaal’

Delicatessenzaak en koffiebar Mi Kaaza is uitgeroepen tot de Wevelgemse ambassadeur van de provinciale campagne ‘ik koop lokaal’. Dat werd bekend gemaakt op 17 juni. Woensdag 30 juni ontvingen zaakvoerder Nele Leys en haar man Johan Pardo de award uit handen van de burgemeester.

Mi Kaaza was een van de zes Wevelgemse ondernemingen die zich had ingeschreven voor de campagne. Ook Famsiki, BorderPrings, Easy2Travel, Outlet Shoes for  Kids Juul en Guust en Atelier KLEIleute namen deel. Uiteindelijk ging de onderneming die gevestigd is in de voormalige stationsloketten, voor het tweede jaar op rij lopen met het ambassadeurschap. Mi Kaaza was ook een van de vijf geselecteerden voor de provinciale titel, maar haalde het daarin net niet. Toch wel knap, want in West-Vlaanderen dongen 400 ondernemingen mee naar de provinciale titel. Uiteindelijk mogen 52 West-Vlaamse ondernemingen zich ambassadeur noemen.

‘Ik koop lokaal’ is een initiatief van OC West. De campagne was toe aan haar derde editie en liep van 26 april tot 25 mei. De ondernemingen moesten proberen zoveel mogelijk stemmen te halen. 35.000 mensen brachten hun stem uit.