5de Grensleie Smikkeltocht (7 en 8 mei)

mei
07
mei
08

 

Goede wijn behoeft geen krans, of toch … Begin mei organiseert Toerisme Grensleie haar 5de Smikkeltocht.

De formule? Een dag lang ga je met de fiets op verkenning in eigen streek. Een lusvormige route van 42 km langs grotendeels rustige en landelijke wegen brengt je van de ene stopplaats naar de andere op en langs het fietsnetwerk. Onderweg hou je meermaals halt: je proeft van het lekkers dat de Leiestreek te bieden heeft en ontdekt interessante en verrassende plekjes waar je misschien niet eens het bestaan van afwist. Gegarandeerd een leuke en afwisselend dag!

Dit jaar starten we aan bio-boerderij ’t Goed ter Heule (Lauwe). Langs de Leie rij je richting Kortrijk, waar je in museum Texture alles te weten komt over de Golden River, het vlas en de hedendaagse toepassingen ervan. Met de middag in zicht trek je naar de site Transfo (Zwevegem), een geslaagd voorbeeld van de herbestemming van een industriële site. Hier wordt de lunch geserveerd en krijg je een unieke blik achter de schermen van het domein dat onder andere het decor vormde voor de hilarische tv-reeks ‘Bevergem’. Aansluitend verken je de heuvelachtige groene regio ten zuiden van Kortrijk. In De Grenshoeve (Bellegem) houden we halt voor een zoete versnapering. Op onze laatste stopplaats, in het dorpscentrum van Bellegem, proef je van het gerstenat gebrouwen in de plaatselijke brouwerij Omer Vander Ghinste. Je sluit de fietslus af met een laatste klim richting startplaats.

Tip voor snelle beslissers!

Enkel op maandag kun je een geleid bezoek brengen aan de brouwerij zelf. Daarna geniet je van een degustatie en krijg je een leuke attentie mee naar huis. Deelnemen kost 5 euro extra per persoon. Reservatie dient te gebeuren bij inschrijving voor de fietstocht. Opgelet: het aantal deelnemers voor dit bezoek is beperkt tot 50!

Wanneer?

Op zondag 7 en maandag 8 mei 2017. Start telkens tussen 9 en 11 uur

Deelnameprijs? 

29 euro (volwassenen) – 19 euro (kinderen < 12)

Inbegrepen? 

Onthaal met koffie, lunch (excl. dranken), streeklekkers onderweg, toegang tot de bezienswaardigheden op de halteplaatsen (incl. gidsbegeleiding), verzekering, pechverhelping

Inschrijven?

Inschrijven is verplicht en mogelijk vanaf dinsdag 4 april (het aantal deelnemers is om praktische redenen beperkt – snel zijn is dus de boodschap!)

Meer info?

Dienst Toerisme Wevelgem (Vanackerestraat 12): T 056 43 34 00 – toerisme@wevelgem.be

Een organisatie van Toerisme Grensleie (een samenwerkingsverband tussen de toeristische diensten van Ledegem, Menen, Moorslede, Wervik en Wevelgem)

Aangemaakt op: 29/03/2017