13 maart tot 2 april: Structureel onderhoud op E403 in Wevelgem in rijrichting Doornik

Vanaf maandag 13 maart starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, structurele onderhoudswerken op de E403 in Wevelgem in de rijrichting Doornik. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken.
 
De structurele onderhoudswerken omvatten het affrezen en vernieuwen van twee lagen asfalt. Ook de vangrails en greppels worden vernieuwd.
Er wordt enkel in de rijrichting Doornik gewerkt vanaf kilometerpunt 32,4 tot aan kilometerpunt 30,6 op grondgebied Wevelgem.

Het verkeer richting Doornik wordt op twee versmalde rijstroken op de andere rijrichting gebracht. Ook het verkeer in de rijrichting Brugge moet daardoor over twee versmalde rijstroken. Er worden geen op- en afritten afgesloten.
 
In totaal zijn er drie weken voorzien om de werken uit te voeren maar aangezien ze weersgevoelig zijn kan de uitvoeringstermijn nog opschuiven.
 
Ter hoogte van de doorsteek geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u en in de rest van de werfzone 70 km/u. De politie zal toezien of de snelheden worden nageleefd.
 
Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files tot maximum twee kilometer tijdens de ochtend- en avondspits.
 

Planning

De eerste dagen wordt alle wegsignalisatie opgesteld.

  • Op maandag 13 maart vanaf 7u00 ’s morgens moet het verkeer richting Doornik over 2 ipv 3 rijstroken aangezien de linkerrijstrook wordt afgezet om de vangrails weg te nemen zodat de doorsteek in de middenberm kan gemaakt worden.
  • Vanaf maandagavond 13 maart 19u00 tot dinsdagochtend 14 maart 6u00 worden de new jerseys in de rijrichting Brugge geplaatst. Het verkeer richting Brugge moet tijdens die nacht over 1 rijstrook op de pechstrook.
  • Vanaf dinsdagochtend is de werfsignalisatie richting Brugge volledig actief en moet het verkeer over twee versmalde rijstroken.
  • Vanaf woensdagavond 15 maart wordt het verkeer richting Doornik met behulp van de doorsteken op de andere rijrichting gebracht. Ook richting Doornik zijn er vanaf dan twee versmalde rijstroken.

Het einde van de werken is voorzien tegen 2 april maar het weer kan die einddatum nog beïnvloeden.

Aangemaakt op: 09/03/2017