Nieuws uit de steunpunten

Op deze pagina bundelen we interessant nieuws vanuit de steunpunten. Blijf je graag op de hoogte? Klik dan door op het discipline waarvan jij up-to-date wil blijven.

Beeldende kunst - Kunstwerkt

Kunstwerkt is er voor elke liefhebber van beeldende kunst. Maar vooral voor makers ervan. Ze inspireren je in de vorm van grote en kleine kunstprojecten en ondersteunen je werk op verschillende manieren. Zij waren ook de trekker van Buren bij Kunstenaars en in de toekomst van Atelier in Beeld.

Beeldende kunst

Theater - Opendoek

OPENDOEK wil als koepelorganisatie het beoefenen en beleven van theater waarderen, faciliteren en verder ontwikkelen zodat mensen zich sociaal en artistiek kunnen ontplooien.

Theater  

Foto-Film-Video - BREEDBEELD

BREEDBEELD ondersteunt, informeert, inspireert en verbindt iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met fotografie, film en mediakunst bezig is.

Foto-Film-Video

Muziek - Poppunt, Muziekmozaïek, Vlamo en Koor & Stem

Poppunt biedt kansen aan beginnende en semi-professionele muzikanten en DJ's uit pop, rock, dance,... Het ontwikkelt, stimuleert en ondersteunt initiatieven die kansen voor Vlaamse muzikanten versterken.

Muziekmozaïek is hét steun- en aanspreekpunt voor iedereen die met folk en/of jazz bezig en begaan is in Vlaanderen en Brussel.Vlamo wil m
ensen samenbrengen door - instrumentale - muziek. Ze zorgen voor praktische en artistieke ondersteuning, speelkansen, wedstrijden, les en begeleiding, verzekering,...

Koor&Stem is het aanspreekpunt voor koren en vocale muziek. Dirigenten, zangers en bestuursleden van amateurkoren kunnen bij ons terecht voor advies, vorming en podiumkansen. 

Muziek  

Woord/letteren - Creatief Schrijven

Creatief Schrijven zet zich in voor schrijfliefhebbers en auteurs. Samen met het professionele boekenvak werken ze aan een betere wereld waar mensen met schrijftalent de nodige info en kansen krijgen om zijn of haar stem te laten horen, te publiceren, lezers te vinden, podia te bestormen, enz.,..

Woord/letteren

Naast deze steunpunten is er ook nog Danspunt. Zij zetten zich in voor al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang.

Dans