Netwerkavond Huis van het Kind 2022

Er is sinds eind 2018 een ‘Huis van het kind’ in Wevelgem.

Dit Huis van het kind is geen fysiek huis,  maar een samenwerking tussen verschillende partners op vlak van preventieve gezinsondersteuning.

De kerngroep HvhK Wevelgem bestaat momenteel uit VCLB Leieland, LOGO Leieland, Kind en Gezin, Kind en Preventie, I-mens, Groep Ubuntux8K, vertegenwoordiging namens de oudergroep en Gemeente Wevelgem.

De deelnemende partners nemen het engagement om zich samen in te zetten om de sector preventieve gezinsondersteuning effectiever en efficiënter te organiseren, ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken warm te verwelkom en indien nodig door te verwijzen. Daarnaast worden op basis van de lokale noden, in samenwerking met andere partners, projecten en acties op poten gezet.

We nodigen jou, als partner, heel graag uit op de tweede netwerkavond Huis van het Kind Wevelgem.

» Donderdag 23 juni
» OC De Stekke, Sint Maartensplein 12, Moorsele

Programma
» 19u00 : Deuren open
» 19u15 : Wat betekent een Huis van het Kind in Wevelgem
» 19u30 : Thema 'vaardigheden versterken van jongen van deze tijd' door kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens

DE WERELD VANDAAG

In een werelddeel dat alles in vraag stelt en vaak polariseert, groeit een generatie jonge tieners op in heel diverse gezinsvormen. In een staalkaart van de wereldbevolking, in een bad van sociale media waar waarheid een uitdaging is. Wat kunnen we doen om deze jeugd te leren houden van complexiteit en daar toch een gezonde waardenkeuze in te ontwikkelen? We moeten verbolgen zijn wanneer het nodig is – want niet alles kan – maar bovenal verbonden. Die opdracht moet zowel vervuld worden door volwassenen als door de jeugd


» 20u30 : Netwerkmoment met een drankje en een hapje

Inschrijven kan tot en met 5 juni 2022.