Nieuwe dichtbundel van Philip Hoorne

Gepubliceerd op Woensdag 24 april 2024
Philip

Op zaterdag 1 juni stelt de Wevelgemse dichter Philip Hoorne zijn nieuwe dichtbundel voor.
Mens is de naam verschijnt bij de Nederlandse uitgeverij In de Knipscheer.
Redacteur Peter de Rijk van uitgeverij In de Knipscheer zal de nieuwe bundel voorstellen en uitgever Franc Knipscheer overhandigt het eerste exemplaar aan de auteur.
Aansluitend gaat Philip in gesprek met Koen D'haene, stafmedewerker in de bibliotheek en romanschrijver.
Philip en Koen zijn jaargenoten en zaten samen op de schoolbanken van de gemeentelijke jongensschool en het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.

Philip Hoorne

Philip Hoorne (Kortrijk, 1964) woont al zijn hele leven in Wevelgem. Hij debuteerde in 2002 in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Mens is de naam is zijn achtste dichtbundel. 
Over leven en werk van Philip Hoorne verscheen een VWS-monografie met als titel Wachten is het hele leven, geschreven door Paul Rigolle.
Behalve dichter en schrijver is Philip Hoorne fotograaf, redacteur en schrijfbegeleider. Wil je hem beter leren kennen, bezoek dan zijn weblog.

Philip

Mens is de naam

In Mens is de naam bespeelt Philip Hoorne net als in Het dikke meisje en de ziener wederom alle registers van la condition humaine.
Een babbelzieke zaadcel wordt op de meet geklopt, een moeder twijfelt tussen Engels en Mandarijn, in het land van de frituren is bitterballenvoorvocht nooit ver weg. 
Op het Schlagerfestival heerst er liefde alom en onechte feestdagen zijn er in overvloed, ook voor zij die eigenlijk geen feestdag willen. 
Hoeveel wendingen het leven ook neemt, de story van ons bestaan is een antwoord op een vraag dat eindigt met een vraag. Uiteindelijk ga je van mens-zijn dood, daar weet zelfs de antwoordman geen raad mee. 
Is deze nu eens schalkse en dan weer bittere, maar altijd originele en bijwijlen schaamteloze poëzie een manier om de schuchterheid van de dichter te maskeren? Of is Hoorne gewoonweg een verwerpelijk sujet? 
Hoe dan ook, deze gedichten gaan over u, want mens is ook uw naam.


Praktisch

Mens is de naam, de nieuwe dichtbundel van Philip Hoorne, verschijnt bij uitgeverij In de Knipscheer.
Te koop in de boekhandel en te leen in de Bib in het Park.
Je vindt alle werk van en over Philip Hoorne ook in de collectie van de Bewaarbibliotheek Wevelgem.