Verenigingen worden verder ondersteund

Werkingssubsidie voor alle verenigingen van 250 euro

We stellen ons subsidiesysteem op scherp. Een belangrijke wijziging die we doorvoeren, is dat elke vereniging voortaan op minstens 250 euro werkingssubsidie kan rekenen. Er waren een aantal kleinere verenigingen die een hele kleine subsidie kregen en die willen we wat meer belonen. Verenigingen zijn de zuurstof van de samenleving. Alle klassieke subsidies worden bovendien jaarlijks geïndexeerd en de aanvraag wordt sterk vereenvoudigd.

Extra toelage van minimum 10% voor convenanten

De organisaties waarmee we tot vorig jaar een convenant sloten (Carnaval Gullegem, Kokopelli, Jeugdfeesten Gullegem, enz.) in het kader van een evenement, krijgen voor 2020 een toelage die 10% hoger is dan hun laatste toelage. Ze krijgen de komende jaren ook de kans om hun toelage tot 50% te verhogen, als ze samen met ons inspanningen doen om onze doelstellingen te halen.

Extra steun voor Gent-Wevelgem

Wevelgem is de komende zes jaar nog steeds de aankomstplaats van de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. Deze wielerwedstrijd van topniveau, bekend tot in het buitenland, mag rekenen op een tussenkomst van 300 000 euro per editie. Qua citymarketing is Gent-Wevelgem een enorm waardevol evenement, en een onmisbaar en bepalend onderdeel van onze identiteit als wielergemeente. We hebben bovendien kunnen bekomen dat de wielerwedstrijd onze drie deelgemeenten aandoet en we dus ook in Moorsele en Gullegem van onze wielerhoogdag kunnen meegenieten.

Extra steun voor Gullegem Koerse

Ook met Gullegem Koerse, de koningin der kermiskoersen, sluiten we een nieuwe overeenkomst af voor de komende zes jaar. De wedstrijd kreeg tot vorig jaar 15 000 euro steun per jaar, dat trekken we nu op naar 22 000 euro vanaf volgend jaar. De toelage stijgt ook elk jaar, tot aan 30 000 euro voor 2025.

Extra steun voor Cyclocross Gullegem

Cyclocross Gullegem krijgt een subsidie van 16 500 euro. Bij hun eerste editie moesten ze nog de eigen boontjes doppen. Ze hebben zich intussen ook omhoog geknokt als wedstrijd. Hun toelage stijgt ook tot 22 500 euro in 2025.

Korting op huren van materiaal of locatie voor evenementen ten voordele van een goed doel

We krijgen regelmatig de vraag of we met de gemeente evenementen die ingericht worden voor het goede doel, financieel kunnen ondersteunen. We hebben daarvoor nu een subsidie in het leven geroepen. Wie materiaal of locaties van onze gemeente huurt voor een benefietactie, krijgt korting op die factuur.