Kies uit een ruim sportaanbod

Investeren in sportcentrum Sportspoor: nieuw zwembad + vernieuwde atletiekpiste + nieuw beachvolleybalveld

De belangrijkste investering op dat vlak is uiteraard de bouw van het nieuwe zwembad, dat zo goed als afgerond is. Het zwembad wordt op het sportcentrum in Wevelgem gerealiseerd – het Sportspoor - en is goed voor een investering van 10 miljoen euro. Er komt een 25-meter sportbad, een instructiebad en een peuter-en recreatiebad. De focus ligt op het ‘zwemmen’, zijnde het schoolzwemmen en baantjes- en sportzwemmen, maar er wordt ook attractieve recreatie voorzien om jonge gezinnen met kinderen aan hun trekken te laten komen. De eerste baantjes zullen daar in januari 2021 gezwommen kunnen worden. In 2020 is op deze site de atletiekpiste vernieuwd en een beachvolleybalveld aangelegd. Daarin investeren we 1 miljoen euro.

Vernieuwen sporthal Moorsele

Een derde belangrijke investering is de bouw van een nieuwe sporthal in Moorsele, een project waar 2,2 miljoen euro voor vrijgemaakt wordt. De huidige sporthal bestaat uit twee hallen, een ouder gedeelte, en een recentere aanbouw die 15 jaar geleden werd bijgezet. Het oude gedeelte van de sporthal wordt afgebroken, en vervangen door een nieuwe sporthal. Er wordt gemikt om in 2023 met die werken te starten.

Verder investeren in voetbalinfrastructuur volgens noden en in afspraak met voetbalclubs

De voorbije legislatuur kregen de drie voetbalclubs op ons grondgebied elk een kunstgrasveld. We reserveren deze legislatuur 1,5 miljoen euro om verder te voorzien in een goeie voetbalinfrastructuur. Die centen worden geïnvesteerd volgens de noden van en in afspraak met de voetbalclubs. Naast die 1,5 miljoen euro zetten we nog eens 300 000 euro opzij voor gezamenlijke investeringen: clubs en gemeente nemen samen hun verantwoordelijkheid. Op die manier responsabiliseren we verder de clubs en creëren we een hefboom waarmee we hen aanmoedigen zelf ook financiële inspanningen te leveren.  

Vernieuwen toestellen topsportturnhal Porseleinhallen

De toestellen in onze topsportturnhal, in de Porseleinhallen, zijn intussen tien jaar oud en aan vernieuwing toe. Hiervoor wordt 125 000 euro uitgetrokken.

Steun voor populaire sporttakken

Tot slot zetten we nog 250 000 euro opzij voor sportieve investeringen. Clubs die een populaire sporttak beoefenen, kunnen rekenen op steun van de gemeente als ze investeren in hun infrastructuur. De bedoeling is dat we met dat budget plannen en investeringen van sportclubs ‘bottom-up’ mee ondersteunen. Zo leven er momenteel ideeën rond een tenniscomplex.