Lees, kijk en luister ... gratis en digitaal

Podcasts: 'De Bourgondiërs' en vele anderen

UiT in Vlaanderen selecteerde de zeven beste gratis podcasts die garant staan voor urenlang fascinerend verhalenplezier.
Op kop staat 'De Bourgondiërs' van en door Bart Van Loo.  Moorselenaar Van Loo is een meesterlijk verteller en vertelt vol goesting het verhaal van de Bourgondische vorsten en het ontstaan van onze Lage Landen. De achtergrondmuziek en geluidseffecten trekken je moeiteloos terug in de tijd. Geniet, zonder mate!

Gratis luisteren

Podium Aan Huis: haal voorstellingen naar je huiskamer

In samenwerking met gezelschappen en cultuurhuizen, lanceerde Cultuurconnect 'Podium Aan Huis'. Dat is een tijdelijk platform met een bundeling van podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud.

Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Honderden voorstellingen zijn geannuleerd nu cultuurhuizen noodgedwongen moeten sluiten. Via dit platform kan je tijdelijk toch genieten van straffe podiumvoorstellingen

Ontdek de voorstellingen

Virtueel bezoek Hermitage Sint-Petersburg

De Hermitage in Sint-Petersburg is een van de grootste en omvangrijkste kunstmusea in de wereld. De totale collectie omvat een verzameling uit de Oudheid, de Middeleeuwen en de latere kunst en cultuur, zowel van het westen als het oosten. Zij omvat meer dan 3 miljoen objecten. 

Ook dit iconische museum sloot zijn deuren, maar geen nood! Dankzij een prachtig filmpje op YouTube kan je het museum in detail bezoeken. Op het einde van de meer dan 5 uur durende film, krijg je er zelfs nog een kamerconcert bovenop. En allemaal gratis, zonder visum, zonder verplaatsing. Geniet, zonder mate.

Bezoek Hermitage in Sint-Petersburg