KMO-zones

De gemeente maakt werk van nieuwe kmo-zones. In het gemeentelijk structuurplan staat de realisatie van zo’n 10 ha opgenomen.

Er wordt vooral werk gemaakt van reconversie van bestaande terreinen. Zo maakte in Gullegem het veevoederbedrijf op de site Framaver plaats voor negen KMO units. Daarnaast is er nog de site Dujardin: de garage wil uitbreiden en kreeg daarvoor al een planologisch attest. In Wevelgem zijn vier sites gelegen langs de Menenstraat. Op de terreinen van de gewezen meubelzaak Omez komt vooraan een doe-het-zelfzaak en achteraan een werkplaats van een schrijnwerkerij. Op de site Van Gansewinkel heeft de eigenaar een vergunning voor de bouw van twee loodsen voor respectievelijk acht en vijf units. De site ‘De Posthoorn’ voorziet in de toekomst diverse KMO-units. Dewarent ontving reeds een stedenbouwkundige vergunning voor de realisatie van 2 units.

Naast reconversie worden ook nieuwe gebieden bestemd als KMO-zone. Zo werd in ‘Kleine Molen’ al een deel voor KMO’s voorzien. Ook het gebied Ballingbos/Driemasten biedt opportuniteiten. Dit gebied is nu nog recreatief gebied. Met een ruimtelijk uitvoeringsplan wordt een zone van 2,5 hectare in het noorden van het gebied ingekleurd als kmo-zone.

Omdat Moorsele gelegen is in buitengebied kunnen geen nieuwe KMO-zones aangesneden worden. Voor de KMO site Douchy en het bedrijf De Geest worden de voorschriften in het ‘RUP Moorsele kern’ geoptimaliseerd. Ook het RVT Sint-Jozef wenst uit te breiden en ontving hiervoor een planologisch attest.

nieuwe KMO zones