Huisvuilophaling

Ophaling 

In Wevelgem wordt dit afval huis aan huis opgehaald

  • restafval: wekelijks
  • PMD: tweewekelijks
  • papier en karton: maandelijks

De ophaaldata verschillen van zone tot zone (in totaal zijn er 5 zones in Wevelgem). Elk jaar wordt eind december een ophaalkalender voor het komende jaar in elke brievenbus bezorgd. Bent je je kalender verloren of ben je verhuisd, dan kan je een nieuw exemplaar ophalen in het gemeenteloket of bij de de dienst Burgerzaken in elke deelgemeente. 

De ophaalkalender is ook online beschikbaar op de website van Mirom.

Verkoop restafvalzakken

Restafvalzakken worden verkocht aan het onthaal of aan het loket van de dienst Burgerzaken in elke deelgemeente en op de verschillende recyclageparken. Ook diverse handelaars verkopen restafvalzakken. Een overzicht van de verkooppunten vind je hier: www.mirom.be/verkoopafvalzak

Handelaars die interesse hebben om ook restafvalzakken te verkopen, kunnen contact opnemen met Mirom Roeselare.

KMO-zakken voor bedrijfsafval: afgeschaft sinds voorjaar 2017

Door een wijziging in de wetgeving mag je sinds 2017 als KMO, school of vereniging voor beperkte hoeveelheden restafval ook gebruikmaken van de witte particuliere restafvalzakken. De witte restafvalzakken zijn te koop bij diverse handelaars in onze gemeente en hoeven dus niet langer in de gemeentelijke verkooppunten aangekocht te worden (verkooppunten: zie hoger). De gele KMO-zakken die nog in voorraad zjin, worden verder opgehaald. Meer info op www.mirom.be.