Huisdieren zoeken ouderen

AAP vzw heeft Wevelgem uitgekozen om er het pilootproject AAP+ uit te rollen. AAP brengt huisdiereigenaars en senioren met elkaar in contact, zodat senioren huisdieren wat gezelschap kunnen houden of eens kunnen uitlaten op momenten dat de baasjes daar even wat minder tijd voor hebben. AAP+ brengt niets dan voordelen voor de drie partijen die aan het project meewerken.

Senioren worden ‘Plusbaasjes’.

Je kan genieten van het gezelschap van een viervoeter, zonder er de klok rond verantwoordelijk voor te zijn. Iedereen weet  hoeveel vriendschap je van een dier krijgt, en hoe graag die dieren knuffelen. Met een wandelmaatje wordt bewegen nog leuker, en als je met een hond op stap bent, maak je bovendien nóg gemakkelijker een praatje met anderen.  AAP+ organiseert nu en dan wel een uitje, en zo kom je ook in contact met andere Plusbaasjes.

Baasjes krijgen wat extra hulp dankzij AAP.

Als je huisdier een hele dag alleen thuis zit, zou je het misschien leuk vinden dat iemand eens langsgaat om de hond uit te laten? Of wanneer je op vakantie gaat, kan je wel iemand uit de buurt gebruiken die langs komt om je katten, konijnen, vissen, eten te geven? Of misschien heb je wel om medische redenen wat hulp nodig bij de zorg voor je huisdier?

Beestjes kunnen geen vriendjes genoeg hebben

Hoe meer vriendjes ze hebben die hen aandacht geven, hoe liever ze het hebben. Voor honden, katten of andere dieren die een vaak alleen thuis zijn, is het heerlijk als hun dag opgefleurd wordt met een wandeling of een bezoekje. Als hun baasje op vakantie is, blijven ze ook liever thuis. Als iemand hen eten komt geven, kunnen ze in hun vertrouwde omgeving blijven.

Meer info en inschrijven  

 

Vanackerestraat 16
8560
Wevelgem
056/43 35 27
Nu open
Meer
Alles weergeven