Hondenpoep: opruimen, aub!

Actie hondenpoep

Hondenpoep: opruimen, aub!

Hondenpoep = hinder 

Hondenpoep op de straat of in groenzones zorgt voor heel wat ergernis bij de bevolking. Niemand heeft graag hondenpoep aan zijn of haar schoenen, het zorgt voor geurhinder en ook voor spelende kinderen is dit zeer vervelend.  

Daarom is het de bedoeling (en ook verplicht!) dat hondenpoep direct opgeruimd wordt. De gemeente doet hiervoor een beroep op alle hondenliefhebbers. 

 

Wat zijn de regels?

Een gemeentelijk politiereglement verplicht elke eigenaar, houder of begeleider van een hond om de uitwerpselen ervan onmiddellijk te verwijderen. Daarom moeten zij steeds in het bezit zijn van een zakje, dat groot genoeg is om de hondenpoep op te nemen en daarna te kunnen dichtknopen. Dit zakje moet getoond worden op verzoek van een bevoegd persoon (wijkagent, gemeenschapswacht,…). Gebruikte zakjes met hondenpoep horen thuis bij het restafval of in de openbare vuilnisbakken.

Overtredingen kunnen gesanctioneerd worden met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS).

Om de hondenliefhebbers te helpen bij hun verplichtingen, werd op een beperkt aantal strategisch gekozen locaties een bedeler van hondenpoepzakjes geplaatst. 

Deelgemeente Wevelgem: gemeentelijke Hovingen, sportcentrum, groenzone Eikenstraat, speelplein Leeuwerikstraat, groenzone Toekomststraat, groenzone Parkstraat, wandelpaden Kloefhoek, groenzone Nonnebosstraat, nieuwe begraafplaats Moorselestraat.

Deelgemeente Gullegem: groenzone Kerkstraat, groenzone Kwadries, groenzone Ter Walle, groenzone Losweg, Heulestraat thv. Zegherplein, wandelpad Heulebeek kant Dreef Ter Winkel, groenzone Laagweide, groenzone Pereboomhof

Deelgemeente Moorsele: groen lint, groenzone Ter Kassei, wandelpad Karrestraat-Architect Vanhoornelaan, groenzone Cannaertbos.

U kunt het gevulde zakje kwijt thuis in de restafvalzak of in een openbare vuilnisbak.  

Een uitzondering hierop geldt enkel voor een geleidehond voor blinden of andere personen met een handicap voor een geleidehond.

Conclusie:
Als u met een hond gaat wandelen, vergeet dan uw zakje niet en gebruik het ook!