Heraanleg Bissegemstraat: Fietsfonds

Gepubliceerd op Dinsdag 23 juli
11 mei 202030 september 2020

  

UPDATE

Onder leiding van Fluvius die optrad als pilootmaatschappij, voerden verscheidene nutsmaatschappijen werken uit in de Bissegemstraat.
De voetpadstrook werd hiervoor opengebroken.

Hierop aansluitend zal een aannemer, aangesteld door het gemeentebestuur,  ingrijpende wegenwerken uitvoeren in de Bissegemstraat, meer bepaald in het gedeelte tussen de verkeerslichten en de grens met Bissegem.  Het wegdek zal er over de volledige breedte vernieuwd worden. Ook het fietspad wordt binnen dit traject her aangelegd. 

De werken werden gegund voor een bedrag van 322 420,07 euro. Omdat deze maatregelen binnen een veiliger fietsbeleid kaderen, biedt de provincie een subsidie van ongeveer 82 000,- euro. 

Deze werken starten op 11 mei 2020. Vanaf die datum is er binnen de werfzone beperkte hinder. Vanaf 8 juni 2020 wordt de weg gedurende een 50-tal werkdagen volledig afgesloten voor alle verkeer. Dit is dus tot begin september 2020. Hiertoe is een omleiding voorzien:
- van Gullegem naar Bissegem: via de R8;
- van Bissegem naar Gullegem: via de Dappaertstraat (met tijdelijk eenrichtingsverkeer).

Het fietsend verkeer tussen Gullegem en Bissegem blijft in deze periode mogelijk, weliswaar mits een plaatselijke omleiding via Lommergoed.  

We hopen deze planning zoals vooropgesteld te kunnen aanhouden. Uiteraard blijft dit onder voorbehoud van een verdere evolutie van de coronamaatregelen. Handelaars houden hier nu best rekening mee.

Hierna vind je plannen i.v.m. fasering van de werken, bereikbaarheid gedurende de werken, omleidingstraject

 

Werken Bissegemstraat
Werken Bissegemstraat2
Werken Bissegemstraat3

Heraanleg Bissegemstraat: Fietsfonds

Heraanleg Bissegemstraat: Fietsfonds

Bekijk op Google Maps