Heraanleg Overheulestraat

Gepubliceerd op Maandag 03 januari 2022
03 januari 202220 oktober 2023
overheulestraat

Heraanleg Overheulestraat

Inhoud webpagina

 

Inleiding

De gemeente plant deze legislatuur werken aan de bovenbouw in de Overheulestraat (vanaf Berkenlaan tot aan de Barakken). De gemeente wenst er de voetpaden en fietspaden te vernieuwen. Het fietspad wordt aanliggend met het voetpad heraangelegd. 

De nutsmaatschappijen starten in januari 2022 met hun voorbereidende werken. De Watergroep en Fluvius zullen er hun kabels vernieuwen. Fluvius brengt de kabels, die er nu nog boven de grond hangen, ondergronds. 

De rijweg krijgt na de werken een nieuwe toplaag. 

Het ontwerp

Op dinsdag 19 oktober 2021 ging een infomarkt door. De inwoners die in de projectzone wonen werden uitgenodigd om de plannen van de bovenbouw te bekijken.  

De plannen kunnen hieronder in pdf-formaat teruggevonden worden. Het plan wordt geopend van zodra u op de knop klikt. 

Plan Overheulestraat 

Timing

Nutsmaatschappijen

De nutsmaatschappijen starten met het vernieuwen van hun nutsleidingen (water, gas, elektriciteit, ...) in januari 2022. Samen met het vernieuwen van de kabels zullen de elektriciteitskabels ook ondergronds gebracht worden. 

Ondertussen zijn de nutsmaatschappijen gedaan met hun sleufwerken (aanleg nieuwe kabels). Op 8 juni 2022 zijn ze gestart met het binnentrekken van deze nieuwe kabels in de diverse woningen. Hiervoor zullen de nutsmaatschappijen werken met éénrichtingsverkeer op de locatie waar men werkt. Verkeer komende van Moorsele centrum zal doorkunnen. Verkeer komende van Rollegem-Kapelle zal de omleiding moeten volgen via de Clerck's straat. 
Deze werken zullen tot eind dit jaar duren. 

Gemeentelijke wegeniswerken

De nutsmaatschappijen lieten voor het zomerverlof 2022 weten dat ze geen werken meer hebben vanaf eind september 2022 in de werfzone Clerck'straat <-> Berkenlaan. Hierdoor kan de gemeentelijke aannemer reeds op 10 oktober 2022, vervroegd, starten met de heraanleg van de bovenbouw.

Hinder

De werken van de gemeente zijn initieel gestart in oktober 2022. De werken werden hierna stilgelegd tot januari 2023. De gemeente stelde Growebo aan als hoofdaannemer van de gemeentelijke werken. Deze gemeentelijke aannemer zal in fases werken die elkaar kunnen overlappen.  

Fasering: 

 • Fase 1: Berkenlaan - Clerck's straat
  Start werken: 1 januari 2023
  Einde werken met hinder: 28 februari 2023
 • Fase 2: Clerck's straat - Wijngaardstraat
  Start werken: 1 maart 2023
  Einde werken met hinder: eind mei 2023
 • Fase 3: Wijngaardstraat - Meerlaanstraat
  Start werken: mei 2023
  Einde werken met hinder: juli 2023
 • Fase 4: Meerlaanstraat - Barakken
  Start werken: 7 augustus 2023
  Einde werken met hinder:  november 2023

poster Overheulestraat
overheulestraat
overheulestraat

Het huidige aanliggende fietspad moet in de Overheulestraat plaatsmaken voor een verhoogd fietspad (gelijke hoogte met voetpad). Hierdoor moet de fietser meer ruimte hebben om te fietsen en zal autoverkeer niet meer op het fietspad kunnen staan.