Gullegames 2018

 

 

Ooit al je papa in een grote plastic buis gezien? Samen met je oma op een Go-cart gereden of je grote broer zien boogschieten? Binnenkort kan dat allemaal!

 

Op zondag 1 juli staat het gezin centraal tijdens de Gullegames. Zoals de naam een beetje verklapt staat deze dag in het teken van ‘spelen’, zowel op het gebied van sport als spel.

Deze gezinsdag is een organisatie van de gemeentelijke sport- en jeugddienst , in samenwerking met de gezinsbond Gullegem.

Tijdens Gullegames kan je sporten en spelen ontdekken van vroeger tot nu. Voor grootouders en ouders misschien een nostalgische namiddag, voor de kinderen een leuke manier om activiteiten van vroeger en nu te ontdekken.

 

  • Wat

De Gullegames palmen het volledige dorpscentrum van Gullegem in.

 

Op volgende locaties zijn er activiteiten te beleven:

-festivalterrein De Gulle

-Koningin Fabiolastraat ( ter hoogte van de Boomhut)

-Speelplaats de Gulleboom (kleuter)

-Site van de Oude pastorie

 

Wat valt er te beleven?

-Sporten en spelen uit het verleden, het heden en de toekomst

-Schietsporten

-traditionele volsspelen

-Spectaculaire attracties, zowel op de begane grond, in de lucht als op het water?

-tal van activiteiten voor peuters en kleuters

-....

 

Urban Kids trail

Kinderen van het 1ste tot het 6de leerjaar kunnen om 16 uur deelnemen aan de 'Urban Kids Trail'. Een geanimeerde looptochtwaarbij we ook enkele bekende Gullegemse gebouwen zullen doorkruisen.  Inschrijven kan vanaf 1 juni via de webshop van de gemeente Wevelgem. (zie onderdeel: inschrijven)

 

Kunstige muur

Binnenkort krijgt de zijgeven van de Boomhut en Plusertien werking een volledige make-over Een gerenommeerd street-art kunstenaar tovert deze muur om tot een prachtig kunstwerk.  Tijdens de Gullegames zal dit kunstwerk officieel voorgesteld worden.

 

 

  • Praktisch

 Wanneer? : Zondag 1 juli 2018. Doorlopend tussen 10u00 en 17u00.

Waar?: In het dorpscentrum van Gullegem

 

  • inschrijven? :

Gullegames

Inschrijven voor de Gullegames is niet nodig. Kom gerust eens langs.

 

Urban Kids trail

Inschrijven voor de Urban Kids trail is wel noodzakelijk. Dit kan van vanaf 1 juni tot en met woensdag27 juni via de webshop (sport en jeugd) van de gemeente Wevelgem.

Een deelname aan de Gullegames en de urban Kids trail is volledig gratis.

 

https://www.wevelgem.be/webshop

 

 ⇢ In Gullegem gaat die dag ook de leie-lekker-zoetetocht door. Meer informatie kan je hier terugvinden. Beide activiteiten zijn eenvoudig te combineren!