26 maart: Gent-Wevelgem

Om de veiligheid in de omleiding van het verkeer naar aanleiding van Gent-Wevelgem te kunnen garanderen, zal de spoorwegovergang aan de Gullegemstraat tijdelijk opengesteld worden op vrijdag 24 maart rond 16u00  en terug afgesloten op maandag 27 maart rond 7u00.

Op zaterdag 25 maart 2017 mag je veel wielertoeristen in het straatbeeld verwachten voor Gent-Wevelgem Cyclo.

Op zondag 26 maart 2017 wordt de wielerklassieker Gent-Wevelgem gereden. Die dag staan volgende wielerwedstrijden met aankomst in Wevelgem op het programma:

14u30: voorziene aankomst wedstrijd Gent-Wevelgem vrouwen WorldTour

17u20: voorziene aankomst wedstrijd Gent-Wevelgem mannen WorldTour.

Er is ook randanimatie voorzien in het centrum van de gemeente, onder meer een tandemkoers en een EARLYRIDER-classic. Alle info over de randanimatie vind je hier.

Deze wielerhoogdag brengt in de aanloop naar, tijdens alsook na de wedstrijd verkeershinder met zich mee. Je moet er rekening mee houden dat het doorgaand verkeer in het centrum van de gemeente sterk verhinderd zal zijn (zie aangebrachte verkeerssignalisatie en aangeduide wegomleggingen). Alle verkeersmaatregelen worden genomen in functie van een veilig en vlot verloop van het evenement (de op- en afbouw van de aankomstzone inbegrepen).

Tijdens de wielerwedstrijden of de tandemkoers kunnen de woningen op het parcours en in bepaalde aanpalende straten noch verlaten noch bereikt worden. Hierna vind je een overzicht met de straten waar een verbod voor alle verkeer geldt (overzichtskaartje hier). 

 

Daarnaast gelden er heel wat parkeerverboden in het centrum van de gemeente. Sommige parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor de organisatie van het wielerevent, andere parkeerverboden moeten een vlot(ter) verkeer via de wegomleggingen verzekeren. Een overzicht per straat met het aanvangsuur van het parkeerverbod vind je hier, alsook een overzichtskaartje.

De tijdspannes van de diverse parkeerverboden verschillen in functie van de locatie. Houd dus goed de parkeerverbodstekens in de gaten, daarop wordt uitdrukkelijk aangeduid hoe lang het parkeerverbod geldt.

Ter info vind je hier het tijdelijk verkeersreglement dat de verkeersmaatregelen vaststelt.

Voor de volledigheid willen we nog mee geven dat de parkings Nieuwe Markt en Brugstraat (Carrefour) beschikbaar zijn voor het publiek. Ook de parking Lauwestraat is beschikbaar (maar wel niet meer bereikbaar tijdens de verkeersvrije periode).

Verder worden er ook mobiele fietsenrekken voorzien op het grotplein (Grote Markt, naast de kerk) voor zij die met de fiets naar de koers komen.

Wij willen nog opmerken dat er op heden voor heel België een terro-dreigingsniveau 3 geldt. Er wordt dan ook uitdrukkelijk gevraagd om geen rugzakken mee te brengen in de aankomstzone. Je kan altijd gevraagd worden om de inhoud van je rugzak te tonen.

Alvast bedankt voor je begrip en onze excuses voor het ongemak.

Aangemaakt op: 13/03/2017