Geef je spullen een tweede leven via de Kringloopwinkel

In een Kringwinkel of Kringloopwinkel kun je terecht met herbruikbare goederen die je zelf niet meer nodig hebt. Op die manier krijgen ze een tweede leven en komen ze niet op de afvalberg terecht. Omgekeerd biedt de Kringloopwinkel een schat aan materiaal voor wie interesse heeft in tweedehands spullen.
Naast die meerwaarde voor het milieu, is ook de sociale kant belangrijk. De Kringloopwinkels zijn sociale werkplaatsen die tewerkstelling bieden aan mensen die het moeilijk hebben op de reguliere arbeidsmarkt. En ze bieden goedkope spullen aan voor wie het financieel moeilijk heeft.

In onze regio is de Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen actief, met verschillende vestigingen in de regio. De vestiging in de Menenstraat in Wevelgem is gespecialiseerd in inzameling, sortering en verkoop van textiel. Voor andere producten kan je onder andere terecht in Kortrijk en Menen.

Je kan herbruikbare goederen zelf naar een van de vestigingen brengen of gratis laten ophalen. Textiel wordt ingezameld via de recyclageparken en via textielcontainers op verschillende plaatsen in de gemeente.

Alle informatie over de werking van de Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen kan je hier terugvinden.