30 jaar Haikukring 'De Fluweelboom'

De West-Vlaamse haikukring 'De Fluweelboom' viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. De prijsuitreiking van de vijfjaarlijkse haikuwedstrijd vindt plaats op zaterdag 19 oktober in de Bib in het Park.

Japan

Het poëziegenre ‘haiku’ is afkomstig uit Japan en heeft een ontstaansgeschiedenis van meer dan 12 eeuwen. In dat land is het razend populair, want tussen de 20 en de 30 miljoen Japanners dichten haiku’s. Na de oorlog is het overgewaaid naar het Westen en er zijn ook veel Nederlandstaligen die haiku’s dichten en die bij een haikukring aangesloten zijn.

Haikukring 'De Fluweelboom' werd gesticht door de ondertussen overleden Wevelgemse Heidi Van Schuylenbergh. De leden van de kring komen om de twee maanden bijeen om in groep gedichten met elkaar te bespreken.

Iedere vijf jaar geeft de kring een bundel uit en aan de publicatie wordt een haikuwedstrijd gekoppeld. Op die manier wordt geprobeerd om haiku te propageren en nieuwe geïnteresseerden te bereiken. 

Prijsuitreiking

De haikuwedstrijd 2019 speelt in op de actualiteit: deelnemers werden geprikkeld om haiku's rond het thema ‘Klimaat en Milieu’ te dichten.
Uit de inzendingen koos de jury een winnaar en er worden ook twee aanmoedigingsprijzen uitgereikt.
Het gemeentebestuur van Wevelgem is gastheer voor de prijsuitreiking 2019.

Praktisch

30 jaar haikukring 'De Fluweelboom'
prijsuitreiking en voorstelling van de winnende gedichten
Zaterdag 19 oktober om 15 uur in de Bib in het Park

Meer info:
www.haikukringdefluweelboom.be
- bibliotheek@wevelgem.be

Logo van de fluweelboom met een drukletter F en daarond een cirkel