Expo's Bib in het Park

Foto van de expo in de bibliotheek

De bibliotheek zet in op een gevarieerd expo-aanbod in de tentoonstellingsruimte. Naast kunsttentoonstellingen (diverse disciplines, in samenwerking met het cultuurcentrum) zijn er informatieve tentoonstellingen. Daarnaast vinden we het als bibliotheek belangrijk om illustratoren in de kijker te zetten of te focussen op creatief met woord/poëzie. 

Olivia de hasque

10 juli - 7 september 2020: EXPO A B C van Henk Delabie - Yvan Derwéduwé - Olivia de Hasque 

Drie hedendaagse kunstenaars brengen een verrassende interactieve zomerexpo in de bib van Wevelgem. In de bibliotheekcollectie zullen 15 kunstwerken (per kunstenaar 5 exemplaren) in de vorm van boeken te vinden zijn. De bezoeker die bij toeval zo’n boek vindt en kiest, wordt eigenaar van het kunstwerk. Op deze manier wordt de bib voor 2 maanden een te ontdekken schatkamer. Word jij misschien eigenaar van een uitzonderlijk kunstwerk waarvan er maar 5 exemplaren bestaan? 

Naast dit verrassingselement brengen ze ook een verrassende expo in de tentoonstellingsruimte.
Meer info

Bert Dombrecht

SEPTEMBER: het echte verhaal achter de bunkers | GEANNULEERD

Expo door erfgoedcel.
 

1-31 oktober: BERT DOMBRECHT

 Bert studeerde grafische en digitale vormgeving en werkt als zelfstandig illustrator, animator en vormgever. Zijn boeken werden al vertaald in Scandinavische landen en in Korea. Met ‘Angèle de verschrikkelijke’ won hij samen met Tine Mortier, die het boek schreef, de Nederlandse ‘Vlag en Wimpel’, prijs voor het beste kinderboek.
Naast illustratiewerk (schetsen en originelen) zijn er ook cartoons uit de lockdown-periode te zien. 

Glenn Vanderbeke

november: GLENN VANDERBEKE

Met Torhout als uitvalbasis ontdekt Glenn Vanderbeke (°1989) België. Op zijn 20ste levensjaar nam hij voor het eerst een spiegelreflex ter hand. Niet lang daarna evolueerde het fotograferen naar een obsessie.
Als natuur en ‘outdoor’ liefhebber focust hij zich vooral op landschapsfotografie.

In 2016 lanceerde hij zijn reeks #yesthisisalsobelgium op Instagram waarmee hij de schoonheid en diversiteit van België deelt met zijn kijkers.
De eenzaamheid of net de drukte typeren zijn beelden, net als de vele bomen die werken als een rode lijn in zijn portfolio.

Specifiek voor deze tentoonstelling bracht hij enkele van zijn mooiste bomen over gans België samen.

DOOREMAN

 

december: D O O R  E M A N

Dooreman (1958, Gent) heeft vanaf het midden van de jaren tachtig zowat in zijn eentje de grafische vormgeving van boeken en affiches in Vlaanderen naar het allerhoogste niveau getild.

Meer info

Meer info

De tentoonstellingen zijn steeds gratis en toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.
Naast deze expo's zet de gemeente nog extra in op kunst. Meer info via de website van CC Wevelgem. We werken deze pagina regelmatig bij. Ook via de Facebook Wevelgem Cultuur blijf je op de hoogte van ons expo-aanbod.

 
Al eerder te gast in onze bib...
Tom De Visscher / Anne Vanoutryve / BART VAN REETH / Michel monteaux / carll cneut / LEO TIMMERS /