Expo's Bib in het Park

Foto van de expo in de bibliotheek

De bibliotheek zet in op een gevarieerd expo-aanbod in de tentoonstellingsruimte. Naast kunsttentoonstellingen (diverse disciplines, in samenwerking met het cultuurcentrum) zijn er informatieve tentoonstellingen. Daarnaast vinden we het als bibliotheek belangrijk om illustratoren in de kijker te zetten of te focussen op creatief met woord/poëzie. 

Olivia de hasque

10 juli - 7 september 2020: EXPO A B C van Henk Delabie - Yvan Derwéduwé - Olivia de Hasque 

Drie hedendaagse kunstenaars brengen een verrassende interactieve zomerexpo in de bib van Wevelgem. In de bibliotheekcollectie zullen 15 kunstwerken (per kunstenaar 5 exemplaren) in de vorm van boeken te vinden zijn. De bezoeker die bij toeval zo’n boek vindt en kiest, wordt eigenaar van het kunstwerk. Op deze manier wordt de bib voor 2 maanden een te ontdekken schatkamer. Word jij misschien eigenaar van een uitzonderlijk kunstwerk waarvan er maar 5 exemplaren bestaan? 

Naast dit verrassingselement brengen ze ook een verrassende expo in de tentoonstellingsruimte.
Meer info

Atelier

SEPTEMBER: het echte verhaal achter de bunkers | GEANNULEERD

Expo door erfgoedcel.

1 - 31 oktober:  EXPO STOF TOT NADENKEN - Linda Blondeel – Suzanne Londrieu – Martine Vandevelde

De dames volgden het atelier mode en theaterkostuum bij Griet Vandewiele in de Academie van Kortrijk. Na die opleiding kozen ze ervoor om het thema textiel nog op een andere manier te gaan onderzoeken in het project-atelier in de academie van Kortrijk bij Hervé Martijn. De gemeenschappelijke interesse voor textiel zorgde voor een onbewuste kruisbestuiving tussen de drie dames.

Meer info

DOOREMAN

november: De lens op DEMENSie
 

Op dementie rust nog steeds een groot taboe. In Wevelgem beseffen we dat. In het kader van dementievriendelijk Wevelgem wordt door fotogroep EOS Wevelgem en het centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem een fotowedstrijd ingericht. De resultaten zie je in deze expo.
Meer info

december: D O O R  E M A N

Dooreman (1958, Gent) heeft vanaf het midden van de jaren tachtig zowat in zijn eentje de grafische vormgeving van boeken en affiches in Vlaanderen naar het allerhoogste niveau getild.

Meer info

Meer info

De tentoonstellingen zijn steeds gratis en toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.
Naast deze expo's zet de gemeente nog extra in op kunst. Meer info via de website van CC Wevelgem. We werken deze pagina regelmatig bij. Ook via de Facebook Wevelgem Cultuur blijf je op de hoogte van ons expo-aanbod.

 
Al eerder te gast in onze bib...
Tom De Visscher / Anne Vanoutryve / BART VAN REETH / Michel monteaux / carll cneut