Expo's Bib in het Park

Foto van de expo in de bibliotheek

De bibliotheek zet in op een gevarieerd expo-aanbod in de tentoonstellingsruimte. Naast kunsttentoonstellingen (diverse disciplines, in samenwerking met het cultuurcentrum) zijn er informatieve tentoonstellingen. Daarnaast vinden we het als bibliotheek belangrijk om illustratoren in de kijker te zetten of te focussen op creatief met woord/poëzie. 

Leo Timmers

3 maart - 16 mei: EXPO – Leo Timmers : Meneer René

In maart staat de bibliotheek in het teken van de Jeugdboekenmaand. Het thema voor dit jaar is kunst. Het moment bij uitstek om het werk van de Vlaamse succesvolle illustrator Leo Timmers uit te lichten. We zetten bij het thema kunst ‘Meneer René in de kijker’:

Alles wat de hond meneer René schildert lijkt net echt. Op een dag wordt het ook allemaal echt! Een appel, een auto, een cruise-schip, een vliegtuig... Meneer René blijft maar schilderen. Er is zoveel wat hij hebben wil! Het boekje voor kinderen vanaf 4 jaar is geïnspireerd op het werk van de surrealistische schilder René Margritte.

Bezoek de expo digitaal

20 april - 11 mei en 11 mei - 2 juni: EXPO – Atelier Plastische kunsten | GEANNULEERD

Traditiegetrouw neemt het Atelier voor Plastische Kunsten Wevelgem (afdeling volwassenen) zijn intrek in de tentoonstellingsruimte van de Bib in het Park gedurende de periode april – mei. Dit jaar splitsen ze de tentoonstelling op: de afdeling volwassenen en keramiek. De keramisten stellen tentoon vanaf 11 mei tot 2 juni.

4 juni - 27 juni 2020: EXPO RIK VERMEERSCH EN PIET MOERMAN | GEANNULEERD

PIET MOERMAN | Piet Moerman (1955) woont en werkt in Kortrijk en was jarenlang docent schilderkunst aan LUCA School of Arts in Gent. In de schilderijen van Moerman is de zee nooit ver weg. 

RIK VERMEERSCH | Rik Vermeersch (1949) woont en werkt in Meulebeke en volgde les aan LUCA School of Arts in Gent. Terwijl de rode draad bij Piet Moerman de zee is, is dat bij Vermeersch realisme. Hij wil de werkelijkheid continu ontgrenzen.

Meer info

 
Olivia de hasque

10 juli - 29 augustus 2020: EXPO A B C van Henk Delabie - Yvan Derwéduwé - Olivia de Hasque 

Drie hedendaagse kunstenaars brengen een verrassende interactieve zomerexpo in de bib van Wevelgem. In de bibliotheekcollectie zullen 15 kunstwerken (per kunstenaar 5 exemplaren) in de vorm van boeken te vinden zijn. De bezoeker die bij toeval zo’n boek vindt en kiest, wordt eigenaar van het kunstwerk. Op deze manier wordt de bib voor 2 maanden een te ontdekken schatkamer. Word jij misschien eigenaar van een uitzonderlijk kunstwerk waarvan er maar 5 exemplaren bestaan? 

Naast dit verrassingselement brengen ze ook een verrassende expo in de tentoonstellingsruimte.
Meer info

Atelier

SEPTEMBER: het echte verhaal achter de bunkers

Expo door erfgoedcel.

1 - 31 oktober:  EXPO STOF TOT NADENKEN - Linda Blondeel – Suzanne Londrieu – Martine Vandevelde

De dames volgden het atelier mode en theaterkostuum bij Griet Vandewiele in de Academie van Kortrijk. Na die opleiding kozen ze ervoor om het thema textiel nog op een andere manier te gaan onderzoeken in het project-atelier in de academie van Kortrijk bij Hervé Martijn. De gemeenschappelijke interesse voor textiel zorgde voor een onbewuste kruisbestuiving tussen de drie dames.

Meer info

DOOREMAN

november: De lens op DEMENSie
 

Op dementie rust nog steeds een groot taboe. In Wevelgem beseffen we dat. In het kader van dementievriendelijk Wevelgem wordt door fotogroep EOS Wevelgem en het centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem een fotowedstrijd ingericht. De resultaten zie je in deze expo.
Meer info

december: D O O R  E M A N

Dooreman (1958, Gent) heeft vanaf het midden van de jaren tachtig zowat in zijn eentje de grafische vormgeving van boeken en affiches in Vlaanderen naar het allerhoogste niveau getild.

Meer info

Meer info

De tentoonstellingen zijn steeds gratis en toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.
Naast deze expo's zet de gemeente nog extra in op kunst. Meer info via de website van CC Wevelgem. We werken deze pagina regelmatig bij. Ook via de Facebook Wevelgem Cultuur blijf je op de hoogte van ons expo-aanbod.

 
Al eerder te gast in onze bib...
Tom De Visscher / Anne Vanoutryve / BART VAN REETH / Michel monteaux / carll cneut