Energievoorziening bij verhuis

Stap 1. Verwittig vooraf uw energieleverancier

Hebt u concrete verhuisplannen? Contacteer liefst een maand op voorhand uw energieleverancier. Die kan u vertellen wat er van u wordt verwacht.

Stap 2. Regel de energielevering op uw nieuw adres

Noteer de meterstanden op de dag dat u de sleutels van uw nieuwe woning krijgt. Want vanaf dan kan u er effectief energie verbruiken voor eigen rekening.
Er bestaan daarvoor verhuisformulieren die u helpen om alle informatie te verzamelen, zodat u niets kunt vergeten. Op de websites of in de kantoren van de energieleveranciers kan u de nodige formulieren verkrijgen.
Het verhuisformulier laat u mee ondertekenen door de vorige bewoner of eigenaar van je nieuwe woning. Zo vermijd u discussies over de juiste meterstand.
Bezorg de gegevens van het verhuisformulier zeker binnen een week aan uw leverancier. Laat hem weten of u de gegevens zult bezorgen per telefoon, per fax, via website of per post.
Indien u twee maanden na de verhuizing nog geen voorschotfacturen hebt ontvangen van het verbruik op uw nieuwe adres, dan contacteert u best uw leverancier.

Stap 3. Regel de energieafrekening op uw vorig adres

Neem de meterstanden op de dag dat u de sleutels van uw vorige woning aan de nieuwe bewoner geeft. Want vanaf dan kan hij er effectief energie verbruiken, en dat mag uiteraard niet meer voor uw rekening zijn.
Er bestaan daarvoor verhuisformulieren die u helpen om alle informatie te verzamelen. Op de websites of in de kantoren van de energieleveranciers kan u de nodige formulieren verkrijgen.
Laat ook dit verhuisformulier mee ondertekenen door de nieuwe bewoner of door de eigenaar van uw vorige woning. Zo vermijd u discussies over de juiste meterstand.
Bezorg de gegevens van het verhuisformulier zeker binnen een week aan uw leverancier. Laat hem weten of u de gegevens zult bezorgen per telefoon, per fax, via website of per post. Op basis van deze gegevens zal uw leverancier een eindafrekening opmaken voor het elektriciteitverbruik en/of aardgasverbruik op uw vorig adres.
Contacteer uw leverancier als u twee maanden na de verhuizing nog geen eindfactuur voor het verbruik op uw vorig adres hebt ontvangen.

Opgelet: als u de gegevens van het verhuisformulier niet tijdig en volledig bezorgt aan uw leverancier, blijft u verantwoordelijk voor het betalen van het energieverbruik op uw vorig adres.