E-readers in de bibliotheek

In de Bib in het park kun je e-boeken lenen. 
De bibliotheek beschikt over een twintigtal e-readers die je gratis kan lenen. 
Er is ook een ruime collectie e-boeken die voortdurend wordt aangevuld.
Suggesties voor nieuwe titels zijn altijd welkom.

Hoe kun je e-lezen in de bib?

1   Neem een fiche van een e-reader van de bib.

2   Kies je e-boek(en) uit de collectie en ga met de fiche(s) naar de onthaalbalie.

3   Een medewerker plaatst je gekozen boek(en) op je e-reader en registreert je ontlening

Collectie

De bib stelt 20 e-readers ter beschikking van haar leners.
Momenteel kun je kiezen uit ca. 450 e-boeken.
Bekijk de e-boeken in onze collectie.

Afspraken 

1. Leden van de bibliotheek kunnen vanaf de leeftijd van 12 jaar per uitleenbeurt gratis één e-reader lenen. Er is geen afzonderlijke inschrijving vereist: lenen kan met een geldige bibliotheekpas (of eID).

2. Per lenerskaart mag slechts 1 e-reader worden ontleend. De e-reader en de afzonderlijke e-boeken moeten op dezelfde lenerskaart worden ingeschreven.

3. De uitleentermijn van een e-reader bedraagt 4 weken. De uitleentijd kan verlengd worden met max. 4 weken indien de e-reader niet door een andere lener werd gereserveerd.

4. E-readers kunnen gereserveerd worden (reserveringskost = € 0,50). Reserveren kan aan de balie van de bib of via ‘Mijn Bibliotheek’. De afzonderlijke e-boeken kunnen niet gereserveerd worden.

5. De afspraken voor maningen bij te laat inleveren zijn dezelfde als die voor alle bibliotheekmaterialen, zoals vermeld in het retributiereglement van de bibliotheek.

6. Een e-reader van de bib mag enkel gebruikt worden voor het lezen van e-boeken die door de bibliotheek op het toestel geplaatst worden. Het kopiëren, verwijderen of wijzigen van gegevens op de e-reader is niet toegestaan.

7. De e-reader wordt volledig opgeladen en in goede staat uitgeleend. Hij steekt in een openklapbare sleepcover en is samen met een USB-oplader opgeborgen in een beschermhoes. De e-reader mag niet uitgeleend worden aan derden. Bij verlies of beschadiging van de e-reader, de beschermhoes en/of de oplader moet het volledige aankoopbedrag van deze materialen worden betaald.

8. De bibliotheek is niet aansprakelijk voor defecten of beschadigingen aan apparatuur, veroorzaakt door het gebruik van geleende materialen.