Duurzaamheid op je evenement - tips en trics

Op vrijdag 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een nieuwe regelgeving goed.
Vanaf 1 januari 2020 is het serveren van drank in recipiënten voor eenmalig gebruik bij evenementen verboden, tenzij de organisator een systeem voorziet dat garandeert dat minstens 90% van de eenmalige verpakkingen gescheiden wordt ingezameld voor recyclage. Vanaf 2022 moet dat 95% zijn.

Voor lokale besturen gaat de regelgeving nog wat verder. Vanaf 2020 is het voor lokale besturen in de eigen werking en door de gemeente georganiseerde evenementen verboden dranken te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes en petflesjes op alle evenementen.
Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist dat evenementen waarvoor een convenant of overeenkomst wordt afgesloten en voor de evenementen die plaatsvinden op de evenementenweide, feestweide De Gulle en weide Dwarsschuur de bepalingen op te leggen die in bovenstaande wetgeving gelden voor evenementen van lokale besturen.

Het gemeentebestuur organiseert op 10 december een infoavond rond deze wetgeving en hoe we dit aanpakken in onze gemeente.
Afvalintercommunale Mirom heeft ondertussen een gebruiksvriendelijk systeem uitgewerkt voor ontlening van herbruikbare bekers, dat op de vergadering toegelicht wordt.
Deze infoavond is interessant voor alle organisatoren van evenementen klein en groot.

PRAKTISCH

  • 10 december 2019
  • 20 uur
  • Cafetaria CC Guldenberg

Hier inschrijven voor de infoavond op 10/12

Organiseer je een evenement?
Aan de hand van deze tips kun je aan de slag om je feest te verduurzamen.

Heb je zelf nog andere leuke ideeën of ben je trots op je duurzaam evenement? Dit willen we graag weten! Stuur een mailtje naar duurzaam@wevelgem.be of gebruik #Wevelgem op sociale media.

Test gratis hoe duurzaam jouw event is via GROENEVENT