Expo Dooreman

Gepubliceerd op Donderdag 02 december 2021
08 december 202122 januari 2022

Twee maand lang in de bibliotheekeye candy van Gert Dooreman in onze exporuimte! Een must voor iedereen die houdt van mooi vormgegeven boeken en affiches.

Dooreman (Herentals, 1958) heeft vanaf het midden van de jaren tachtig zowat in zijn eentje de grafische vormgeving van boeken en affiches in Vlaanderen naar een hoger, zeg maar het allerhoogste niveau getild. Of het nu de gedichten van Tom Lanoye betreft, het drukwerk van Toneelhuis, Theater Antigone en het NTGent, óf de boekverzorging van de recente bestsellers van Bart Van Loo: overal laat hij een glorieus spoor van perfect uitgekiende covers en bladspiegels achter. Als Ordnung dan toch muß sein, dan liefst die van Dooreman. 

Speciaal voor de bibliotheek van Wevelgem duikt de meestertypograaf in zijn omvangrijke archieven. Oude prenten voor Playboy en De Standaard Magazine komen boven water – Dooreman is ook een gevierd tekenaar – alsmede een uitgelezen selectie posters, boekomslagen en rariteiten. Alles samen een bontgevlekte dwarsdoorsnede uit een carrière die bekroond werd met de Henry Van de Velde Award voor Loopbaan 2014.

8 december t/m 22 januari in de Bib in het Park 

Expo toegankelijk van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 18.30 uur (maandag tot vrijdag). Donderdag tot 20.30 uur. Zaterdag van 9 uur tot 13 uur.

dooreman