Dienstverlening Wevelgem - wat is open, wat is gesloten?

Deze maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 24 uur:

» Dienstverlening vrijetijdsdiensten |  De sporthallen, het zwembad, de bibliotheek (*) en de filialen, socioculturele infrastructuur zoals het CC en de ontmoetingscentra zijn gesloten. Het buurtlokaal Wallaysplein is ook gesloten, de medewerker blijft telefonisch bereikbaar voor bewoners: 0478 63 71 16. (*) Vanaf donderdag 2 april organiseert de bib een afhaalbib

» Andere dienstverlening (Burgerzaken, Stedenbouw, Sociaal Huis…) | Deze diensten werken vanaf maandag enkel op afspraak. Een afspraak maken kan online: www.wevelgem.be/afspraakmaken of via 056 43 34 00

» Huwelijken en begrafenissen
Burgerlijke huwelijken kunnen doorgaan maar enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. Begrafenissen kunnen doorgaan, maar enkel in private afscheidsruimtes. Er worden geen gemeentelijke recepties georganiseerd.

Sociaal Huis:
► 
Sociale dienst enkel op afspraak (socialedienst@wevelgem.be of 056 43 56 00. Vermeld ook altijd jouw telefoonnummer)
► Dienst Thuiszorg enkel op afspraak (thuiszorg@wevelgem.be of 056 43 55 00. Vermeld ook altijd jouw telefoonnummer)
► Dienst Rechtshulp enkel op afspraak (katrien.kindt@wevelgem.be of 056 43 55 00. Vermeld ook altijd jouw telefoonnummer)

» Politie |  Politiezone Grensleie sluit haar onthaalpunten en het afsprakenloket. 

 • dringende politionele tussenkomst nodig? Bel 101 - 112
 • Stel je niet dringende-aangiftes uit of geef ze zelf online in | Heb je vragen, heb je geen internet of wil je hulp om de afspraak te annuleren of te verplaatsen dan kan je altijd contact opnemen met het algemeen nummer 056 51 01 11.
 • Vragen in verband met een aangifte? Bel 056 23 21 86 (tussen 7.30 en 19.30 uur op weekdagen en tussen 8 en 17 uur in het weekend.)

» Recyclageparken en afvalophaling | Vanaf 7 april gaan de #recyclageparken opnieuw open, dat besliste Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Er blijven enkele veiligheidsmaatregelen van kracht. Zo wordt maar een maximumaantal bezoekers toegelaten. Vermijd persoonlijk contact, hou voldoende afstand, blijf in je wagen zitten in de wachtrij. En vooral: als je bezoek aan het recyclagepark kan wachten, stel dan uit. Kijk hier hoe druk het is in de recyclageparken: www.mirom-menen.be/webcams

De ophaling van afval aan huis blijft gewoon verder lopen. Stel je aankoop van afvalstickers uit. Mirom vraagt om voorlopig nieuwe zakken te gebruiken. De oude zakken met stickers kan je gebruiken tot eind 2021, daar is nu dus geen haast bij.  Meer info: info@mirom-menen.be of bel 056 52 81 30.   

» Woonzorgcentra en lokale dienstencentra |  https://www.wevelgem.be/nieuws/tijdelijke-sluiting-lokale-dienstencentra-en-woonzorgcentra

  » Fluvius | Lees alles over de aangepaste dienstverlening van Fluvius hier.

  » De Watergroe | Lees alles voer de aangepaste dienstverlening van De Watergroep hier 

  » Terugbetalingsmaatregelen gemeentelijke activiteiten | We proberen zoveel mogelijk activiteiten uit te stellen (en niet te annuleren). Wie tickets kocht voor een geannuleerde activiteit, krijgt deze terugbetaald.

  » Terugbetalingsmaatregelen voor organisatoren | De gemeente rekent geen annuleringskosten aan voor gemeentelijke zalen en feestmateriaal.