grote lus

De Grote Lus

Van 18 maart tot 2 april 2023 vindt de Grote Lenteschoonmaak van Mooimakers plaats. Tijdens deze opruimactie zullen duizenden vrijwilligers zwerfvuil te lijf gaan in heel Vlaanderen.

Wevelgem, Menen, Wervik en Mirom-Menen slaan dit jaar de handen in elkaar en organiseren één grote opruimactie. We pakken uit met De Grote Lus, een route van bijna 92 kilometer die zwerfvuilgevoelige locaties met elkaar verbindt. Kunnen we de volledige lus met 1000 mensen opruimen? Dat is de uitdaging!

Neem je deel?

De volledige lus wordt intussen al opgeruimd door 922 vrijwilligers! Je kan nog steeds deelnemen en een eigen opruimgebied selecteren. Zorg jij ervoor dat we onze doelstelling van 1000 vrijwilligers halen? Schrijf je hieronder in en kies een eigen opruimgebied! 

Op onderstaande interactieve kaart zie je het deel van De Grote Lus in Wevelgem. Stukjes in het rood zijn niet meer beschikbaar. Stukjes in het zwart zijn eigen opruimgebieden van deelnemers.

 

Inschrijvingsformulier

De Grote Lus wordt al volledig opgeruimd! Registreer je hier om een gebied naar keuze op te ruimen tussen 18 maart en 2 april.

 

Beschik je over opruimmateriaal?

Volgend opruimmateriaal is beschikbaar: restafvalzakken, pmd-zakken, handschoenen, fluovestjes en grijpstokken. Breng de handschoenen, fluovestjes en grijpstokken na je opruimactie terug naar de gekozen locatie, tenzij je je registreert als mooimaker. Je kan je via www.wevelgem.be/mooimakers registreren.

De vuilzakken met afval van je opruimactie kan je laten staan waar je opgeruimd hebt. Geef zeker de locatie door aan erica.hupscher@wevelgem.be dan haalt onze dienst ze op.