DAJart - KLEIleute

DaJart

DAJart - KLEIleute

Informatie over de kunstenaar/ band/vereniging

DAJart is graag met klei aan de slag in zijn atelier KLEIleute. Naast het produceren van eigen creaties - zowel handopbouw, als draaiwerk, of de mix van de 2 - worden er in het atelier ook kort lopende opleidingen georganiseerd. Telkens wordt er een techniek toegelicht, die dan onder begeleiding door de deelnemers kunnen ingeoefend worden. Je kan er ook terecht voor het laten afbakken van thuis gemaakte objecten. Wens je in groep een aantal genieten van het kleien, dan bij je bij KLEIleute ook aan het juiste adres.

 

Discipline

  • Beeldend

    • keramiek

Omschrijving van de werken

Niet tegenstaande het ambachtelijke steeds voorop gaat in het maken van de objecten, toont het resultaat steeds een ander kantje van de maker. Vaak zit er een extra detail of kwinkslag verscholen, die te ontdekken valt door de bezoeker.
Naast het verder ontwikkelen van de eigen stijl en het uitdiepen van de technische aspecten van o.a. eigen ontworpen glazuren, wordt er ook vaak 'in opdracht' gewerkt, ten volle in de smaak en stijl van de opdrachtgever.

 

Gebruikte materialen

Alle objecten worden vervaardigd in klei. Uiteraard bestaat er een zeer divers gamma aan kleisoorten. Deze diversiteit wordt graag verkend. Voor de decoratie wordt er vaak gebruik gemaakt van engobes of glazuren. Als 'erkend ambachtsman' maak ik er dan ook een erezaak van om de engobes en glazuren zelf te ontwerpen en aan te maken en dit een steeds groeiende diversiteit en vormen.

 

Contact

Kortrijkstraat 261 8560 Wevelgem

  info@dajart.be 

  0498 50 20 57

  https://www.dajart.be

  Devos Dominique