Cultuurprijs | Stel iemand voor!

Op voorstel van de gemeenteraad wil het gemeentebestuur het belang van cultuur en kunst in de gemeente benadrukken door het uitreiken van een tweejaarlijkse cultuurprijs.

Met de cultuurprijs zal een uitzonderlijke prestatie van de voorbije twee jaar of jarenlange verdienste binnen het culturele veld van een natuurlijke persoon of organisatie uit de gemeente gelauwerd worden. Onder cultuur wordt verstaan: architectuur en vormgeving, beeldende kunst, creatie, erfgoed en geschiedenis, film en multimedia, literatuur en poëzie, podiumkunsten (muziek, theater, dans,..), sociaal-cultureel werk en wetenschappen.

De eerste uitreiking van de cultuurprijs is voorzien in het voorjaar van 2018 tijdens een openbaar evenement georganiseerd door de culturele raad. In de loop van de maand september zal een oproep worden gelanceerd waarbij kandidaturen ingediend kunnen worden tegen 15 oktober en beoordeeld zullen worden door een jury. Aan de uitreiking van de cultuurprijs is een bedrag van 500 euro in de vorm van Wevelgemse kadobonnen verbonden.

Reglement  

Stel iemand voor