Het gemeentebestuur en de culturele raad wil cultuur en kunst op de gemeente aanmoedigen door om de twee jaar een cultuurprijs uit te reiken.
 

Wie verdient volgens jou de cultuurprijs 2020?

Gemeentebestuur Wevelgem nodigt je uit op de tweede cultuurprijs op 1 maart 2020 om 10.30 uur. Uit 7 kandidaten wordt één winnaar bekend gemaakt en gelauwerd. De kandidaten zijn:

  • Brassband Leieland
  • Herna Deleu
  • Mattijs Degrande
  • Mistral
  • Wibilinga
  • Lieven Vervenne
  • Syl Wevelgem

Muziek: The Moonguitars
Panelgesprek: Caroline Verstraete

Reserveer je gratis zitje via www.webshop.wevelgem.be of via CC Wevelgem, cultuurcentrum@wevelgem.be, 056 43 34 95. Acaciastraat 1, Wevelgem.

m

De wereld rond met twee gitaren

Het gitaar duo brengt aangename wereldmuziek van de bovenste plank. Met hun klassieke gitaren brengen zij een uitgebreid repertoire gaande van Russische Folk en Romances, Gypsy Jazz( Django), Argentijnse Tango,  Cubaanse en Zuid-Amerikaanse evergreens, Griekse songs,... eigenzinnige versies van bekende popsongs tot en met enkele zelfgeschreven nummers. Hiermee spreken zij een groot publiek aan waarbij ze zowel de gevoelige snaar weten te raken als het houden van een swingend virtuoos feestje en dankzij hun uitgebreid repertoire kunnen zij inspelen op de noden van het publiek. Niet te missen. 

Reglement

Onder cultuur wordt verstaan: architectuur en vormgeving, beeldende kunst, creatie, erfgoed en geschiedenis, film en multimedia, literatuur en poëzie, podiumkunsten (muziek, theater, dans, ...), sociaal-cultureel werk en wetenschappen.

Om in aanmerking te komen als individu moet je in Wevelgem wonen.
Een vereniging moet aan verschillende punten voldoen om in aanmerking te komen. De voorwaarden zijn te lezen in het reglement.

Een persoon of organisatie kan maar één maal de cultuurprijs winnen.

De prijs bedraagt 500 euro uitbetaald onder de vorm van Wevelgemse Kadobonnen.

Iedere inwoner of organisatie kan één kandidatuur voordragen. De kandidatuur moet ondersteund worden door een schriftelijke motivatie eventueel aangevuld met bewijsstukken.

Het reglement