Cultuurprijs

Wie wint de eerste cultuurprijs?

Wevelgem is rijk is aan culturele verenigingen en talenten die de gemeente op de culturele kaart plaatsen. Zij verdienen een extra ondersteunings- en waarderingsmoment. Zo wordt op 4 maart 2018 de allereerste Wevelgemse cultuurprijs uitgereikt in CC Guldenberg.

De prijs wordt toegekend voor een uitzonderlijke prestatie in het brede culturele veld in de voorbije twee jaar of voor een grote verdienste in het brede culturele veld gedurende meerdere jaren.
Onder cultuur wordt verstaan: architectuur en vormgeving, beeldende kunst, creatie, erfgoed en geschiedenis, film en multimedia, literatuur en poëzie, podiumkunsten (muziek, theater, dans,..), sociaal-cultureel werk en wetenschappen.

Elke inwoner van Wevelgem kon een persoon of vereniging voordragen als kandidaat voor de eerste cultuurprijs in Wevelgem. Uit de ingezonden kandidaten zijn er 7 genomineerden:

-          Brecht Carton
-          Koen D’haene
-          Femma Wevelgem
-          JC Ten Goudberge
-          Mistral vzw
-          SYL Wevelgem
-          Wibilinga vzw

Op 4 maart, 10u00 wordt de winnaar bekend gemaakt in CC Guldenberg. Inkom is gratis, tickets reserveren doe je via www.webshop.wevelgem.be of CC Wevelgem, Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem, 056 43 34 95, cultuurcentrum@wevelgem.be.

De uitreiking van de cultuurprijs wordt in nauwe betrokkenheid met de culturele raad georganiseerd.