(Her)ontdek de regio met Contrei Live

real time ontwerp van de schommel in de weide

Van 9 juli tot 26 oktober 2020 kun je het kunstenparcours Contrei Live gratis bezoeken, ook in Wevelgem. Contrei Live is een kabbelend kunstenparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, georganiseerd door Intercommunale Leiedal. Zestien kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland nodigen je uit om de streek te verkennen, mee te reflecteren op en over het water en de dialoog aan te gaan over het belang ervan. Want water wordt steeds meer een kostbaar goed.

Timeless Waves

Timeless Waves, het kunstwerk in het Groen Lint te Gullegem herstelt op een speelse manier de relatie tussen mens, landschap, verleden en heden. In de wind lijken de gras- en vlasvelden van het Leielandschap wel wiegende zeeën met tijdloze golven. Vijf grote schommelconstructies gemaakt van roestvrij metaal staan naast elkaar in het landschap. Het surrealistische beeld van Timeless Waves maakt van het landschap een dynamische plek, met een minimale ingreep. De installatie vult de leemte tussen kunst en bezoeker door het landschap intrigerender en aantrekkelijker te maken. Geen kunst om de kunst maar om het proces en de boodschap. Via de schommels kan je genieten, tijdloos wiegend op de golven van land en water, van historie en natuur.

foto van mooi landschap met centraal een meertje en veel groen daarrond

Groen Lint

Het Groen Lint in Gullegem, een unieke verborgen parel op het kunstenparcours. De Heulebeek lag lange tijd verborgen achter hoge groene gordels. Nu is de beek met haar overstromingszones, oevers en meanders de ruggengraat van het landschappelijke park het Groen Lint. Het Groen Lint is een belangrijke schakel in Wevelgem, met een veilige fiets- en wandelverbinding langs de Heulebeek richting Heule en Kortrijk. Er is veel aandacht voor speel- en ontmoetingsmogelijkheden, met speeltuigen, zithoeken, een petanqueveld…

Zilvinas Stasiulevicius

Zilvinas Stasiulevicius is de volgende internationale kunstenaar die we aan jullie voorstellen. De Litouwse kunstenaar groeide up tussen de interbellumarchitectuur en de rivier de Memel met een groeiende liefde voor de open natuur. Stasiulevicius is al zijn hele leven gefascineerd door kunst, tekenkunst, natuur, beeld en hoe de wereld eruitziet door de ogen van anderen. Zijn vele gelauwerde ontwerpen werden onder meer al tentoongesteld in Tokio, Brussel, Tallinn en Londen.

Fietsen en wandelen

3 fietslusjes leiden je langs alle kunstinstallaties. Haal de handige gratis fietskaart af bij het Infopunt Toerisme.
Je kan ook gratis gebruik maken van deelfietsen om het kunstparcours te gaan verkennen. 

Je kan het kunstwerk en de omgeving ook ontdekken met de 10.000 stappenwandeling.

Volg Contrei Live via Facebook of Instagram.

www.contreilive.be
info@contreilive.be
tel. 056 24 16 16