Maak kennis met illustrator Sabien Clement

05 december 201829 december 2018

Van 5 tot 29 december is er in de Bib in het Park origineel werk te zien van de Kortrijkse illustratrice Sabien Clement.
In de expo toont ze o.m. haar tekenwerk voor het boek Boom Boom van Dimitri Leue.

Sabien Clement werkt schetsend en zoekend. Inspiratie zoekt ze door in boeken van vroeger te neuzen en in oude huizen rond te dwalen. Ze wil dat haar illustraties een verhaal aanvullen en tegelijkertijd een eigen verhaal vertellen. Met stijlexperimenten heeft ze geen problemen. Ze werkt graag met balpen, Chinese inkt, acrylverf, gravures, sjablonen... Ondanks die verscheidenheid is haar werk toch erg herkenbaar.

Zowel jong als oud vallen voor de illustraties van Sabien Clement. Kinderen houden vooral van de humor en de vrolijkheid in haar lijnen en kleuren, volwassenen van de poëtische kracht en diepere betekenis in haar werk.

In de Bib in het Park stelt ze werk voor uit het boek van Dimitri Leue Boom-Boom, een ontroerend voorleesverhaal over vriendschap, vluchtelingen en pluimstaarten.
Dimitri Leue las Boom Boom voor in de Luisterpuntbibliotheek. Zo is het boek ook beschikbaar voor slechtzienden.
Hoor en zie hem aan het werk in de studio van Luisterpunt.

Wil je Sabien Clement persoonlijk ontmoeten en horen en zien hoe ze werkt? Kom naar de Aperobabbel op zaterdag 8 december in de Bib in het Park!

Praktisch

Expo: origineel tekenwerk van Sabien Clement in de Bib in het Park
Van 5 tot 29 december | tijdens de openingsuren van de bibliotheek | gratis toegang

Aperobabbel met Sabien Clement op zaterdag 8 december in de bib.

Workshop met Sabien Clement op vrijdag 28 december in de bib.

Website van illustrator Sabien Clement.

Sabien Clement1