Stijn Van der Stockt - De Vlaamse Canon

  • Lezing of congres

DE VLAAMSE CANON
Een reis doorheen het ABC van onze grandeur in kleine dingen.

Wat maakt de Vlaming Vlaming? Wie is hij/zij/die en waar komt hij vandaan? Vragen die de Vlaamse regering Jambon-I zo belangrijk vond dat de regeringsverklaring om een heuse Vlaamse Canon smeekte. Anno 2023 is die er eindelijk.

In deze lezing neemt Stijn jullie mee doorheen het ABC van onze Vlaamse identiteit, van ‘Aperitieven’, ‘Breugel en ‘Cyclocross’ tot ‘XTC’, ‘Yogasnuivers’ en ‘Zillion’. Mogelijks is de vraag wie we zijn en waar we vandaan komen na deze uiteenzetting nog steeds niet echt beantwoord, maar u zal alvast een paar keer gelachen hebben, en dat is toch ook al iets.

BIO
Stijn Van der Stockt (°1983) maakt al 15 jaar tv, maar is in de eerste plaats satiricus. Hij is de bezieler van de website De Raaskalderij; en in Iedereen Beroemd stak hij als De Coach de draak met de actualiteit, in de rubriek Homo Flandriens onderzocht hij de Vlaamse cultuur als volleerd Brits antropoloog, en als frontman van de gelegenheidsband De Vlaamse Kanonnen bezong hij er onze Vlaamse zeden en gewoonten.

Wanneer

tot

Locatie

Bib in het Park
Vanackerestraat 20
8560 Wevelgem

Price

Basistarief: € 12
-26 jaar: € 10

Reservaties

Organisatie

CC Wevelgem
Stijn Van der Stockt - De Vlaamse Canon

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?