Deze zomer kan je, meer dan ooit, het vakantiegevoel in je eigen buurt of straat beleven. Daarom worden alle buurtinitiatieven dit jaar extra ondersteund, zowel op materieel als financieel vlak.

Op deze pagina kan je alle nodige info terugvinden om een gezellige maar veilige activiteit te organiseren in eigen buurt.

 

 

straatfeest met rijen aan vlaggetjes in alle kleuren door Tom Sekula

Toelage buurtinitiatieven

Elke georganiseerde groep of tijdelijke samenwerking van buurtbewoners kan een aanvraag voor een toelage voor buurtinitiatieven indienen. Tot en met 31 oktober 2020 kan deze subsidie meermaals worden aangevraagd. ( 1 aanvraag per evenement).

Het aanvraagformulier voor deze toelage kan hier terugvinden

Aanvraag toelage buurtinitiatieven

Logo CERM: Covid Event Risk Model

Covid Event Risk Model

Voor alle activiteiten die zullen doorgaan op een publieke locatie moet er vooraf eerst een Covid Event Risk Model ( CERM) worden ingevuld.

CERM is een tool waarmee je kan testen of je evenement Corona-veilig genoeg is.

Pas bij een groene score kan er toestemming gegeven worden om het evenement te organiseren.  Alles wat je invult verklaar je dan ook uit te voeren.

 

Een pdf met de samenvatting en de score van de CERM kan je ons bezorgen via vrijetijd@wevelgem.be of als bijlage bij het O- formulier.

Covid Event Risk Model

 

 

kassa aan de ingang van een grote fuif

Uitleen

Organisatoren van een buurtinitiatief kunnen ook steeds een beroep doen op het aanbod van de gemeentelijke uitleendienst. Het volledige uitleen-aanbod kan je hier terugvinden. 

Feestmateriaal zoals stoelen, tafels, werfafsluitingen, ... kan je via het O-formulier reserveren.

 

Uitleen-aanbod

Tijdens de zomerperiode kunnen organisatoren van buurtinitiatieven gratis gebruik maken van de feest-unit. Deze mobiele unit bevat naast sfeerelementen zoals strandstoelen, parasols, vlaggen, ... of hygiënische middelen zoals ontsmettingszuilen.