Bibexpo

Foto van de expo in de bibliotheek

Expo's in Bib in het Park

De bibliotheek zet in op een gevarieerd expo-aanbod in de tentoonstellingsruimte. Naast kunsttentoonstellingen (diverse disciplines, in samenwerking met het cultuurcentrum) zijn er informatieve tentoonstellingen. Daarnaast vinden we het als bibliotheek belangrijk om illustratoren in de kijker te zetten of te focussen op creatief met woord/poëzie. 

Komende expo's
 

9 november - 9 december: Dubbeltentoonstelling 'Vlas in beweging' : Michel Monteaux + Constant vansteenkiste in de kijker

De tentoonstelling 'La Route du Lin' van de Franse fotograaf Michel  Monteaux volgt het vlas van het zaaien tot en met de bewerkingen die volgen in onze regio, om dan naar China verscheept te worden. Na de omzetting van de vlasvezels tot vlasgarens keert het vlas terug naar onze regio om verweven te worden tot linnen.
Website Michel Monteaux

 In combinatie met de foto’s van Monteaux toont de bib, op een hedendaagse manier, het werk en de realisaties van Constant Vansteenkiste. Daarnaast focussen we ook op de technische kant van de diverse vlasbewerkingen (die honderd jaar geleden gemechaniseerd werden en die hun hedendaagse variante vinden in het werk van de fotograaf). We stellen dit op digitale en interactieve wijze voor.
Meer info

12 december - 24 januari: expo Carll Cneut met zijn tekeningen uit het boek 'De Vuurzeevlieg' van toon Tellegen.

De Vuurzeevlieg is een boek met nieuwe dierenverhalen van Toon Tellegen, schitterend in kleur geïllustreerd door Carll Cneut. In dit prachtboek van twee grootmeesters kan het vuurvliegje veranderen in de vuurzeevlieg, kunnen de steeltjes op het hoofd van de giraf besluiten dat ze heel goed zonder giraf verder kunnen en komt de bizon tot zijn grote schrik op een dag zomaar zichzelf tegen.

Carll Cneut koesterde al langer de wens dierenverhalen van Tellegen te illustreren. Die wens is met dit boek uitgekomen. En onze wens om Carll te laten exposeren in Bib in het Park ook!

Voor deze expo is er ook een aperobabbel en een workshop voor kinderen van 7 - 12 jaar.

Cneut
3 maart - 4 april: EXPO – Leo Timmers : Meneer René

In maart staat de bibliotheek in het teken van de Jeugdboekenmaand. Het thema voor dit jaar is kunst. Het moment bij uitstek om het werk van de Vlaamse succesvolle illustrator Leo Timmers uit te lichten. We zetten bij het thema kunst ‘Meneer René in de kijker’:

Alles wat de hond meneer René schildert lijkt net echt. Op een dag wordt het ook allemaal echt! Een appel, een auto, een cruise-schip, een vliegtuig... Meneer René blijft maar schilderen. Er is zoveel wat hij hebben wil! Het boekje voor kinderen vanaf 4 jaar is geïnspireerd op het werk van de surrealistische schilder René Margritte.

20 april - 11 mei: EXPO – Atelier Plastische kunsten – afdeling volwassenen

Traditiegetrouw neemt het Atelier voor Plastische Kunsten Wevelgem (afdeling volwassenen) zijn intrek in de tentoonstellingsruimte van de Bib in het Park gedurende de periode april – mei. Dit jaar splitsen ze de tentoonstelling op: de afdeling volwassenen en keramiek. De keramisten stellen tentoon vanaf 11 mei tot 2 juni.

11 mei - 2 juni: EXPO – Atelier Plastische kunsten – afdeling keramiek

Traditiegetrouw neemt het Atelier voor Plastische Kunsten Wevelgem (afdeling volwassenen) zijn intrek in de tentoonstellingsruimte van de Bib in het Park gedurende de periode april – mei. Dit jaar splitsen ze de tentoonstelling op: de afdeling volwassenen en keramiek.

Meer info

De tentoonstellingen zijn steeds gratis en toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.
Naast deze expo's zet de gemeente nog extra in op kunst. Meer info via de website van CC Wevelgem. We werken deze pagina regelmatig bij. Ook via de Facebook Wevelgem Cultuur blijf je op de hoogte van ons expo-aanbod.

 
Al eerder te gast in onze bib...
Tom De Visscher / Anne Vanoutryve / BART VAN REETH