Bewegen op verwijzing

 

Heel makkelijk meer bewegen

Je wil meer bewegen en gezonder leven, maar je weet niet hoe? Goed nieuws!

De gemeente Wevelgem heeft sinds kort twee beweegcoaches in dienst genomen. Deze coaches stimuleren mensen met een verhoogd gezondheidsrisico om meer te bewegen met professionele coaching en een beweegplan. Je krijgt privébegeleiding in je buurt tegen een heel lage prijs. Samen met je coach maak je een plan op om makkelijk meer te bewegen. Op jouw tempo en zonder veel moeite. Zo leef je actiever en zit je beter in je vel.

Dankzij steun van de Vlaamse Overheid betaal je slechts €5 per kwartier per sessie met de coach. Recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan bedraagt het tarief slechts €1 per kwartier.

Sommige mutualiteiten voorzien nog een extra tegemoetkoming.

 

Wens je een beroep te doen op een beweegcoach?

Om gebruik te kunnen maken van deze dienstverlening heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Ga daarom éérst langs bij je arts en maak daarna een afspraak met Sarah Vandaele (0470 85 46 08) of  Ulla Lust (0491 73 42 04).

Samen met de beweegcoach maak je een persoonlijk beweegplan op. Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen, zoals fietsen naar je werk, tuinieren, een wekelijkse wandeling met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk!

 

Op zoek naar nog meer info? Check de website van Vigez: http://www.vigez.be/projecten/bewegen-op-verwijzing