Allez, Chantez! - samen voluit zingen

15 juli 2021
Allez Chantez

Wil jij graag met anderen zingen en een magisch collectief moment, coronaproof, beleven? Dan is Allez, Chantez! zeker iets voor jou. Je hoeft heus niet perfect te kunnen zingen om deel te nemen aan Allez, Chantez!.  

Allez, Chantez! is synoniem om samen te zingen en te genieten. Voor de allereerste keer in Wevelgem organiseren we een grote publieke zangstonde. Allez, Chantez! is het gepaste concept daarvoor.   

Allez, Chantez! laat mensen samen zingen. De zangcoaches nemen je mee op een zorgeloze muzikale reis met popmuziek van de jaren '50 tot vandaag. Ze spelen in op de verbindende dynamiek van samenzang en zorgen ervoor dat jij even aan helemaal niets anders denkt dan voluit samen zingen. 

Praktisch 

Bij aankomst krijg je een boekje met de liedteksten toegestopt. Je hoeft op voorhand niets voor te bereiden. Iedereen is welkom, zolang je maar zin hebt om mee te doen. Inschrijven vooraf is wel nodig, dan ben je zeker van je plaats. Er kunnen maximaal 150 mensen deelnenemen.  

Verslavend 

Vitaminen, ijzer, magnesium, kalk voor de botten, hartversterkend, antibioticum, antidepressivum… Het is het allemaal samen, in één tonicum – dat is een versterkend middel dat het hele lichaam of specifieke delen ervan zou stimuleren en versterken, aldus Wikipedia. Dat allemaal zonder voorschrift, met lange nawerking en verrassend deugddoende bijwerkingen. En het werkt nog aanstekelijk ook! Al kunnen we niet garanderen dat het niet verslavend werkt… 

Sinds 2015 

Allez, Chantez! ontstond in 2015 uit de goesting om zelf te zingen. Annelore Camps en Laila De Bruyne creëerden een plek waar je voluit jezelf kan zijn, je stem kan laten horen en je je niets hoeft aan te trekken van wat iemand van je denkt. Daarbij was toegankelijkheid een vereiste! Dus telkens aanwezig zijn of repertoire voorbereiden is nooit een optie geweest. Hun laagdrempelig concept werkten ze uit tot wat nog steeds de basis van elke Allez, Chantez!-activiteit is: alles kan en niets moet, zolang je maar meezingt.  … 

In de prijzen 

In 2020 ontving bezielster Annelore de Ultima voor Cultureel ondernemerschap van de Vlaamse gemeenschap. Deze prijs is een kwaliteitslabel waarmee de overheid blijk wil geven van erkenning voor het culturele belang van het werk van de laureaten. Bovendien zijn het stimuli voor de verschillende cultuurdisciplines en verhogen ze het culturele bewustzijn.  

www.allezchantez.be 

www.facebook.com/allezchantez 

 

Praktisch

  • Locatie | Evenementenweide Gullegem
  • Data | 15 juli - 20.15 uur
  • Prijs | 5 euro
  • Tickets en inschrijvingen | Koop hier je tickets