Braderie 2021

Gepubliceerd op donderdag 26 augustus 2021
17 september 202120 september 2021
Logo braderie 2021

Gouden jubileum

Van vrijdag 17 september tot en met maandag 20 september 2021 is er opnieuw Braderieweekend in Wevelgem. En dit al voor de 50ste editie!

Op zaterdag is er vanaf 17 uur een avondmarkt in de Lode de Boningestraat en de Stationsstraat, met tal van foodtrucks, degustaties, kinderanimatie en een kunstenaarsexpo.

Op zondag 19 september kun je in de voormiddag terecht in de Lauwestraat voor de rommelmarkt.  Vanaf 14 uur vind je in de centrumstraten tal van standplaatsen van de deelnemende handelaars. Daarnaast is er straattheater en kinderanimatie voorzien en aan het groot podium kun je genieten van optredens van o.a. Michael Lanzo, Camille en Mama’s Jasje.

De jubilieumeditie zal ongetwijfeld een topeditie worden!

Extra aandacht voor toegankelijkheid

Vanaf 13 uur zijn er medewerkers van Inter vzw ter beschikking voor begeleiding voor wie hier nood aan heeft. Er worden ook parkeerplaatsen voor mindervaliden voorbehouden in de Deken Jonckheerestraat (op de speelplaats van de school). Je kan deze parkeerplaatsen bereiken via de Kloosterstraat.

Kermis

Naar jaarlijkse gewoonte strijkt ook de kermis opnieuw neer in de deelgemeenten. De kleinsten onder ons kunnen zich hier volop uitleven op tal van leuke attracties.

  • Wevelgem (parking Guldenbergplein):  van vrijdag 17 tot en met maandag 20 september
  • Gullegem (parking Kerkstraat): van zaterdag 18 tot en met maandag 20 september
  • Moorsele (Sint-Maartensplein): van vrijdag 24 tot en met maandag 27 september

Coronamaatregelen

Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen. Houd steeds voldoende afstand en draag een mondmasker wanneer dit niet mogelijk is. 

Op de terrassen en binnen in horecazaken is er wel een mondmaskerplicht en moeten de overige regels van het horecaprotocol gevolgd worden. Ook in winkels draag je steeds een mondmasker.

Verkeersmaatregelen

Je moet er rekening mee houden dat het doorgaand verkeer in het centrum van Wevelgem sterk verhinderd zal zijn (zie aangebrachte verkeerssignalisatie en aangeduide wegomleggingen). Alle verkeersmaatregelen worden genomen in functie van een veilig en vlot verloop van dit evenement.

Op zaterdag 18 september

Lode de Boningestraat

volledig verkeersvrij

van 15u30 tot 23u59

Stationsstraat
(tussen Lode de Boningestraat en Hoogstraat)

volledig verkeersvrij

van 15u30 tot zondag 19 september om 23u59

 

Op zondag 19 september

Lauwestraat
(tussen Grote Markt en Leiestraat)
volledig verkeersvrij van 7u00 tot 23u59

Vanackerestraat 
(tussen Grote Markt en parking Vanackerestraat)

volledig verkeersvrij van 7u00 tot 23u59
Grote Markt

volledig verkeersvrij

van 9u00 tot 23u59
Lode de Boningestraat

volledig verkeersvrij

van 9u00 tot 23u59
Brugstraat
(tussen Grote Markt en parking Brugstraat)

volledig verkeersvrij

van 9u00 tot 23u59

Kortrijkstraat
(tussen Grote Markt en huisnummer 135)

volledig verkeersvrij

van 9u00 tot 23u59

 

Verboden te parkeren

Daarnaast gelden er heel wat parkeerverboden. De tijdspannes van de diverse parkeerverboden verschillen in functie van de locatie. Houd dus goed de parkeerverbodstekens in de gaten, daarop wordt uitdrukkelijk aangeduid hoe lang het parkeerverbod geldt.

 

Parking

  • Er is een ruime fietsenstalling voorzien op de parking Champignonkwekerij in de Brugstraat. Je kan deze fietsenstalling vlot bereiken via het park.
  • Mindervaliden kunnen gebruikmaken van de voorbehouden parkeerplaatsen in de Deken Jonckheerestraat (speelplaats van de school). Je kan deze parking bereiken via de Kloosterstraat.