Braderie 2019

13 september 201916 september 2019
Logo van de Braderie in Wevelgem van 13 tot 16 september 2019

Zaterdag 14 september 2019

Vanaf 17 uur is er opnieuw een avondmarkt in de Lode de Boningestraat en de Stationsstraat, met allerlei degustaties, foodtrucks en kinderanimatie. Een kunstenaarsexpo en een optreden van The Other Intern vervolledigen het programma.

Zondag 15 september 2019

Vanaf 14 uur is iedereen welkom in de verkeersvrije centrumstraten. De ganzenfanfare, Avanco, Fanfare de Rustende Moeders, Ciqumstancia en Accou's animatie zorgen voor heel wat animatie in de straten. Net als vorig jaar is het opnieuw mogelijk om een kamelenritje te maken.

Op het podium aan de kerk zijn er de ganse namiddag tal van optredens tijdens de Jess FM Roadshow. o.a. Davy Gilles en Sasha Rosen, Axel Lane, Michael Lanzo, Mo’reen geven het beste van zichzelf.

In de Lauwestraat is er een optreden van the MG brothers en is er naar goede gewoonte ook opnieuw een rommelmarkt.

In de oude smisse Vanmaercke (Kortrijkstraat 41) organiseert Wibilinga een tentoonstelling en demonstratie van vlasbewerkingsmachines  (repelmachine, vlasbootmachine, vlasturbine,…).  Je kan hier ook op zaterdag 14 september van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur terecht.

Kermis

Naar jaarlijkse gewoonte strijkt de kermis opnieuw neer op de parking Guldenbergplein. Vanaf vrijdagavond kunnen de kleinsten onder ons zich hier volop uitleven op tal van leuke attracties.

Verkeersmaatregelen

De organisatie van de Braderie heeft tot gevolg dat er bepaalde verkeersmaatregelen nodig zijn om alles veilig te laten verlopen. 

Ontdek alle verkeersmaatregelen