10 000 stappenclash

Dé stappencompetitie tussen 200 Vlaamse gemeenten,
van dinsdag 1 mei t.e.m. donderdag 31 mei 2018

Doe jij ook mee?

In het dagelijks leven voldoende bewegen is niet alleen heel gemakkelijk, maar ook heel gezond. Daarom doet opnieuw Wevelgem mee aan de 10.000-stappenclash Vlaanderen!

In 2016 deden we met onze gemeente ook mee. We behaalden toen een mooie 15de en 2de plaats op 112 deelnemende gemeente.  Help je ons mee om dit jaar beter te doen?

De stappenclash is een competitie tussen de inwoners van 200 deelnemende Vlaamse steden en gemeenten. Hoe meer inwoners deelnemen, hoe groter de kans dat onze gemeente in de prijzen valt. Er zijn verschillende prijscategorieën.

Maar ook Wevelgem organiseert hiervoor zelf leuke activiteiten en wedstrijden waarbij je mooie prijzen kunt winnen!

 

Hoe kan je deelnemen?

  • Stap 1: Registreer je zo snel mogelijk op https://10000stappen.gezondleven.be/
  • Stap 2: Word lid van de groep van onze gemeente: ‘Wevelgem ‘.   Klik hiervoor in de linkerkolom op ‘zoek een groep’ en vul 'Wevelgem' in en klik op 'lid worden'.    
  • Stap 3: Vul je gezette stappen of actieve minuten aan.  Zorg dat alles ten laatste tegen 1 juni ingevuld is op de website. Want dan wordt de eindranking opgemaakt!     

Heb je slechts sporadisch toegang tot internet? Zorg dan dat je zo snel mogelijk als deelnemer geregistreerd staat. Je kan je gezette stappen op een stappenkalender bijhouden en later invoeren in het systeem.

Hulp nodig? in de handleiding vind je richtlijnen om je deelname en gezette stappen correct te registeren.

 

1 . Fotozoektochten in Moorsele, Gullegem en Wevelgem:

In elke deelgemeente kan gedurende de maand mei deelgenomen worden aan een fotozoektoch van ongeveer 7 kilometer. Een bundel met te zoeken herkenningspunten kan je vanaf eind april afhalen in de gemeentehuizen, bibliotheken of LDC’s in de gemeente.  Je kan dit ook hier downloaden.  Door de afbeeldingen in de bundel onderweg te zoeken word je als wandelaar op pad gestuurd en weet je welke weg je moet nemen.

     fotoroute Moorsele    fotoroute Gullegem   fotoroute Wevelgem

Wil je mee dingen naar een prijs? Dan vind je achteraan de bundel foto's van de fotozoektochten nog een extra wedstrijdformulier! Dien je antwoordenblad ten laatste op 5 juni in bij één van de gemeentehuizen of bibliotheken en wie weet val je in de prijzen!

      

Bekijk hier het filmpje over de fotozoektochten 

 2. Wedstrijd 'op de fiets':

Gedurende de maand mei worden wedstrijden georganiseerd, concept als 'de stoel' op één. Een paar dagen op voorhand wordt via Facebook, op www.wevelgem.be en Instagram bekend gemaakt op welke dag en welk tijdstip online terug te vinden zal zijn wanneer de foto van de locaties wordt gepubliceerd. De eerste persoon die terplekke op de fiets kan plaatsnemen én die het gevraagde voorwerp mee heeft, wint een mooie prijs. 

Hou op op de volgende dagen deze pagina, onze Facebookpagina, of onze Instagramaccount in de gaten.
TIP: druk regelmatig op 'F5', zodat de pagina kan vernieuwen.

 

 

Bekijk hier het filmpje over de wedstrijd 'op de fiets'

 

Deelnemen = kans maken op prijzen !

Er zijn ook leuke prijzen te winnen voor de deelnemers. Hou daarvoor de Facebookpagina van ‘10.000 stappen’ in de gaten!

Ook door deel te nemen aan de Wevelgemse acties kan je mooie prijzen winnen!

 

Stappen tellen

  • Met een stappenteller kan je makkelijk je stappen bijhouden. Stappentellers zijn onder andere te koop bij elke Colruyt, sportwinkel, apotheker en thuiszorgwinkel.
  • Met een app op je GSM
  • Aantal stappen per km: Je kan het natuurlijk ook zonder stappenteller doen. Eén kilometer telt voor ongeveer 1430 stappen.

Dag na dag kan je je stappen registreren in de online stappentool. Niet alleen je stappen tellen mee, maar ook elke andere sportieve activiteit! Het is de bedoeling dat je alles zo correct mogelijk ingeeft. Helemaal exact kan het niet zijn, maar aan valsspelen doen we uiteraard niet mee.

 

Foto's delen

Neem tijdens het wandelen enkele sfeerfoto's en post ze op Facebook of Instagram met de vermelding:

#sportersbelevenmeer 

#Wevelgemsport 

Vanackerestraat 16
8560
Wevelgem
056/43 35 27
Nu gesloten
09:00 - 12:00
Alles weergeven
Vanackerestraat 16
8560
Wevelgem
056 43 35 60
Nu gesloten
09:00 - 12:00
Alles weergeven