Spoorwegwerken voorjaar 2017

UPDATES:

15/02/2017 - Op 1 maart zal de overweg Lode de Boningestraat vanaf 7u00 tot 23u00 ook afgesloten worden voor alle verkeer, omdat de werktrein daar dan werkt.

13/02/2017 - Vanaf 20 februari gaan dan ook alle andere spoorwegovergangen in Wevelgem dicht, behalve die van de spoorwegovergang in de Gullegemstraat.

6/02/2017 - Vanaf woensdag 8 februari is er parkeerverbod in de Gullegemstraat tussen de spoorweg en de Papestraat, langs beide kanten van de weg. Dit parkeerverbod geldt tot en met 1 maart.

1/02/2017 - Vanaf 2 februari moeten ook de voetgangers/fietsers de omleiding via de Brugstraat volgen. De overweg van de Lode de Boningestraat zal volledig afgesloten zijn.

Timing en omleidingsplannetjes   Info treinreizigers   Info buurtbewoners

Dit is dé pagina waar je alle info terug kan vinden over de werken aan de spoorwegen in het centrum van Wevelgem.

Deze pagina zal regelmatig geüpdatet worden wanneer er meer nieuws bekend is over de werken.

Wie en wat?

Infrabel, infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet.
www.infrabel.be/nl

De werken worden uitgevoerd omdat het spoor en de spoorwegovergangen vernieuwd moeten worden. Eén spoor volledig vernieuwen tussen Kortrijk en Komen, dus ook een stuk in Wevelgem. Daardoor moeten de spoorwegovergangen even dicht in Wevelgem. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze te vernieuwen. Hierdoor moeten passanten een omweg maken.

Waar?

De spoorwegovergangen in de Perremeersstraat, Marktstraat, Moorselestraat, Weggevoerdenstraat, Lode de Boningestraat en Gullegemstraat zullen een tijdje afgesloten worden.
* Lode de Boningestraat en Gullegemstraat zullen nooit tegelijk afgesloten worden.

Wil je weten hoe het met de spoorwegovergangen in Menen zit? Je vindt er alles over op www.menen.be/spoorwegwerken

Wil je weten hoe het met de spoorwegovergangen in Bissegem zit? Je vindt er alles over op www.kortrijk.be/spoorwerkenbissegem

Hoe?

De werken worden uitgevoerd met een spoorvernieuwingstrein P93, die automatisch sporen opbreekt en heraanlegt. Bekijk hieronder een film van deze werking. Het gebruik van zo'n trein zorgt ervoor dat er steeds meer dan 1 overgang tegelijk gesloten is.