Parkeren in blauwe zone

In de verschillende centra van de gemeente wordt in een aantal straten het lang parkeren tegengegaan door de invoering van een blauwe zone. Deze zones zijn aangeduid met verkeersborden ‘P’ met het pictogram van een parkeerschijf. In die zones gebruik je je parkeerschijf. Je kan er maximum 2 uur parkeren, tenzij signalisatie andere informatie geeft.

In Wevelgem is de blauwe zone geldig van maandag tot en met zaterdag, van 9 tot 18 uur. (tenzij bijkomende signalisatie andere informatie geeft).

Hoe een parkeerschijf gebruiken?

  • Draai aan de schijf (bovenkant) totdat de punt van de witte pijl het streepje aanwijst dat volgt op het tijdstip van aankomst. Daarna kan je 2 uur parkeren. 
  • Voorbeeld: je parkeert om 9.40 uur. Je plaatst de punt van de witte pijl op 10 uur. Zo mag je parkeren tot 12 uur.
  • Voorbeeld: je parkeert om 10.05 uur. Je plaats de punt van de witte pijl op 10.30 uur. Je mag parkeren tot 12.30 uur.
    Als die 2 uur om zijn, moet je de parkeerplaats verlaten.

Er bestaan ook blauwe zones waar je als bewoner mag parkeren zonder een parkeerschijf te gebruiken. In dit geval hangt er naast de signalisatie van een blauwe zone (verkeersborden ‘P’ en pictogram van een parkeerschijf) ook een onderbord 'uitgezonderd bewoners'. Enkel bewoners kunnen daar onbeperkt parkeren nadat ze beschikken over een bewonerskaart.

Voor informatie of een klacht: