Nieuws - meest recent

De zomer en de vakantie zijn in het land.
Vele lezers verheugen zich op de zon, de stoelen op het terras of de hangmat boven het gazon. 

De Zomer van het Spannende Boek is een vaste waarde op de leeskalender.
Ontspannen met spanning… voor veel lezers is het de ideale combinatie.

aug
30

Zondag 30 augustus vanaf 10u30

Op een zondag mag alles al wat kalmer aan gaan. De koffiezet mag een uurtje later beginnen pruttelen, de boterhammen maken plaats voor verse boterkoeken, er wordt een gekookt eitje, kaas en hesp bij gehaald. Naast de melk komt zelfs een glaasje fruitsap.

aug
06

Zomerse boottochten tussen Noord-Frankrijk en Deinze i.s.m. Alfa Trips

Op 6 augustus kan je van 9u30 tot 20u00 fietsen langs het water van Wervik naar Rijsel en terugkeren met de boot.

Op 19 augustus kan je van 9u00 tot 20u00 fietsen langs het water van Menen naar Machelen-aan-de-Leie terugkeren met de boot.

jul
09

Op 9 juli wordt onder de Menenpoort in Ieper de 30 000ste Last Post geblazen.
GoneWest organiseert ter ere van deze unieke gebeurtenis, in samenwerking met de Last Post Associaton en acteur Wim Opbrouck, een Ode aan deze Ode.
Net zoals op vele verzamelplaatsen overal ter wereld, is het de bedoeling zoveel mogelijk mensen te verzamelen in de lokale brandweerkazernes om de 30.000ste Last Post live te volgen. Ook te volgen via www.deredactie.be

De mooie lentedagen doen reeds hopen op een prachtige zomer. Hete zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken echter ernstige gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Voor gevoelige mensen kunnen de problemen groter zijn. Gevoelige groepen zijn: baby’s en kleine kinderen, ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen. Ook wanneer je een sportief of cultureel evenement organiseert in de zomer zijn deze aanbevelingen belangrijk. Het agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid zet een aantal belangrijke tips op een rijtje:

 

In toepassing van art. 186 van het gemeentedecreet worden de reglementen en verordeningen van de gemeente hier bekendgemaakt.

 In toepassing van art. 186 van het gemeentedecreet worden de reglementen en verordeningen van de gemeente hier bekendgemaakt.

Dienst burgerzaken
Burgerzaken Wevelgem is gesloten op 11 juli, Moorsele en Gullegem op 15 augustus. Alle diensten zij gesloten op 20 en 21 juli.

Aangepaste openingstijden loket sociale zaken
Van 22 juli t.e.m. 14 augustus zijn er geen zitdagen in Gullegem en Moorsele in het loket sociale zaken (pensioenen, tegemoetkoming ouderen, tegemoetkoming personen met handicap,…) In Wevelgem is dat van 3 tot en met  7 augustus. 

CC Wevelgem neemt verlof!

Het secretariaat in CC Guldenberg is gesloten vanaf maandag 13 juli tot en met 13 augustus.
Het secretariaat in OC de Cerf is gesloten vanaf maandag 6 juli tot en met 30 augustus.

Burgerzaken Moorsele in OC De Stekke is gesloten op 20 en 21 juli, 15 augustus.

Meer info over de sluitingsdagen van andere diensten vind je op www.wevelgem.be

In het najaar verhuizen we naar de nieuwe bib. Met frisse boeken. In juli en augustus kun je in de noodbib doorlopend oude boeken en tijdschriften kopen.