Nieuws - meest recent

Van 12 tot en met 20 september 2015 vindt de zevende editie plaats van de ‘Week van de Sportclub’. Tijdens deze opendeurweek, georganiseerd door de verschillende sportclubs, kunnen alle inwoners van groot Wevelgem gratis deelnemen aan alle activiteiten.

De 5de editie van de Alpro Leiemarathon komt er weer aan. Er is een kidsrun, jogging van 5 en 10 km., halve marathon en volledige marathon gepland.

 

Wil je graag met een team van ervaren marathonlopers meelopen? Schrijf je dan vlug in!

 

Alle informatie kun je vinden op hun website

 

De sportraad is één van de adviesraden die actief zijn in de gemeente. Deze adviesraad is de gestructureerde gesprekspartner van het lokale sportlandschap met het gemeentebestuur. De bestaande werking was aan vernieuwing toe. In de gemeenteraad van juli 2015 werd een nieuw huishoudelijk reglement goedgekeurd dat het mogelijk moet maken om over te stappen van een eerder klassieke naar een meer hedendaagse organisatievorm.

 

Ontdek hier de nieuwe sportreeksen: zwemlessen, sport voor jongeren en volwassenen, kleuters en kinderen van het lager onderwijs, 50-plussers en personen met lichte tot matige beperking.

 

Want als het kriebelt,...

Ijsschaatsen: voor kinderen geboren in 2005

In samenwerking met de gemeentelijke sportdienst schenkt ijsschaatspiste Finlandia aan alle kinderen die geboren zijn in het jaar 2005 en die in Wevelgem wonen een gratis jaarabonnement ijsschaatsen.

Je kan dit abonnement nog aanvragen voor dit najaar. Het is strikt persoonlijk en geeft recht op gratis schaatsen ( = beurt + huur schaatsen) tijdens all publieke schaatsbeurten. Het abonnement geeft geen recht op gratis schaatsen op weekdagen tijdens de vakantieperiodes. Het is geldig tot eind 2015.

 

De sportdienst biedt vanaf oktober nieuwe zwemreeksen aan. Je kan inschrijven in verschillende niveaugroepen: watergewenning, initiatie I (aanleren van schooslag coördinatie met hulpmiddelen), initiatie II (behalen zwembrevet 25m mogelijk) of vervolmaking.

Bekijk hier de info

 

De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door Mevrouw VANDERHAEGHE Elien wonende, Wittemolenstraat 273, B-8560 Wevelgem, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op de percelen gelegen, Wittemolenstraat 273, 8560 MOORSELE, kadastraal bekend: WEVELGEM  4 AFD/MOORSELE/, sectie C, nrs.  0420H, 0420L, 0420M, 0422B  2, 0422M, 0422N, 0422P, 0422R, 0425M, 0425N, 0425P een inrichting te exploiteren met als voorwerp :

In toepassing van art. 186 van het gemeentedecreet worden de reglementen en verordeningen van de gemeente hier bekendgemaakt.

W13 is een nieuwe regionale vereniging waarin 13 OCMW's en het CAW Zuid-West-Vlaanderen samenwerken op vlak van sociaal- en welzijnsbeleid. W13 heeft als doel een gezamenlijke sociale-, zorg- en welzijnsstrategie te voeren en beoogt een performant, transparant, vereenvoudigd en efficiënt regionaal welzijnsbeleid.

W13 zoekt voor de leiding, uitbouw, invulling en belangenbehartiging van de vereniging naar een (m/v):
DIRECTEUR W13
CONTRACTUEEL - VOLTIJDS
ONBEPAALDE DUUR