Nieuws - meest recent

De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door Mevrouw VANDERHAEGHE Elien wonende, Wittemolenstraat 273, B-8560 Wevelgem, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op de percelen gelegen, Wittemolenstraat 273, 8560 MOORSELE, kadastraal bekend: WEVELGEM  4 AFD/MOORSELE/, sectie C, nrs.  0420H, 0420L, 0420M, 0422B  2, 0422M, 0422N, 0422P, 0422R, 0425M, 0425N, 0425P een inrichting te exploiteren met als voorwerp :

In toepassing van art. 186 van het gemeentedecreet worden de reglementen en verordeningen van de gemeente hier bekendgemaakt.

W13 is een nieuwe regionale vereniging waarin 13 OCMW's en het CAW Zuid-West-Vlaanderen samenwerken op vlak van sociaal- en welzijnsbeleid. W13 heeft als doel een gezamenlijke sociale-, zorg- en welzijnsstrategie te voeren en beoogt een performant, transparant, vereenvoudigd en efficiënt regionaal welzijnsbeleid.

W13 zoekt voor de leiding, uitbouw, invulling en belangenbehartiging van de vereniging naar een (m/v):
DIRECTEUR W13
CONTRACTUEEL - VOLTIJDS
ONBEPAALDE DUUR

In Zuid-West-Vlaanderen is het onmogelijk je te vervelen in je vrije tijd. In zowat alle gemeenten in de regio kun je concerten en theater- of filmvoorstellingen bijwonen, een museum bezoeken, deelnemen aan een workshop of allerlei sportactiviteiten beoefenen.

Met UiTPAS zuidwest geniet je voortaan nog meer van dit grote aanbod. Als je deelneemt aan een activiteit kan je punten sparen en die ruilen tegen extra voordelen. Een UiTPAS-activiteit herken je aan het logo.

Het maandblad De Wegwijzer van september is beschikbaar.

Klik op onderstaande link om het maandblad te openen.

september 2015

 

Het maandblad De Wegwijzer van september is beschikbaar.

Klik op onderstaande link om het maandblad te openen.

september 2015

 

Waar is de tijd dat kinderen op straat speelden, zonder ipad,  iphone, GSM, laptop of andere elektronica in een omgeving zonder facebook en twitter .

Wevelgem draagt mobiliteit hoog in het vaandel. De gemeente hanteert daarbij het STOP-principe. 'S' staat voor Stappen, 'T' voor Trappen, 'O' voor Openbaar Vervoer en 'P' voor Personenwagens.

Om het de reizigers makkelijker te maken, heeft de NMBS een aantal instructiefilmpjes gemaakt waarin ze duidelijk aantonen hoe je makkelijk een ticket koopt aan de automaat.


Zo koop je een standaardbiljet.

De herinrichting van het kruispunt ter hoogte van de ex-locatie van De Kreun in Bissegem gebeurt in opdracht van AWV en start op 14 september.
De herinrichting duurt tot eind november en omvat opbraakwerken en de aanleg van verkeerslichten.
Vanaf 21 september: aanleg nutsleidingen, nazicht en verplaatsen kabels. Deze werken zullen voor verkeershinder zorgen voor wie langs het centrum van Bissegem
rijdt. Zowel de Gullegemsesteenweg als de Heulsestraat worden tijdens de werkzaamheden afgesloten.