Nieuws - meest recent

Recupel, de organisatie verantwoordelijk voor het inzamelen en recycleren van oude elektroapparaten, organiseerde in maart de actie ‘Recycleergem’. Hierbij ging ze op zoek naar de best recyclerende gemeente: de gemeente die per inwoner de grootste hoeveelheid oude apparaten (in kg) verzamelde, kreeg de titel Recycleergem toegewezen.
Wevelgem won niet, maar haalde een gemiddelde van 1,230 kg ingezamelde apaarten per inwoner  en scoort daarmee ruim boven het Belgisch (0,748 kg) en het Vlaams (0,805 kg) gemiddelde. Proficiat!

In 2014 werd na jarenlange renovatie door de provincie West-Vlaanderen het vroegere Stijn Streuvelsmuseum in de villa van de schrijver, heropend.
Sindsdien kan het publiek het woonhuis van Streuvels, met het beroemde uitzicht over de Ingooigemse velden, weer bezoeken.
In de wintermaanden fungeert 'Het Lijsternest' als residentie voor literaire auteurs in samenwerking met het internationaal literatuurhuis Passa Porta.

In toepassing van art. 186 van het gemeentedecreet worden de reglementen en verordeningen van de gemeente hier bekendgemaakt.

SPLASH! 
Er zitten schatten van Vlieg verstopt in Wevelgem! 

POW!
Doe tussen 27 juni en 30 augustus mee aan de zomerse zoektocht naar de schat van Vlieg.
Ben je jonger dan 12 jaar en een echte schattenjager?
Kom dan naar de bib, het zwembad, de Porseleinhallen en CC Guldenberg, doe de klankspelletjes en kom te weten waar de schat verborgen zit. 

Vakantie betekent voor de jeugddienst drukte, lawaai en veel spelende kinderen! Zalig dus! 
Enkel op zaterdag gaan we er even tussenuit en is de jeugddienst gesloten!

De zomer en de vakantie zijn in het land.
Vele lezers verheugen zich op de zon, de stoelen op het terras of de hangmat boven het gazon. 

De Zomer van het Spannende Boek is een vaste waarde op de leeskalender.
Ontspannen met spanning… voor veel lezers is het de ideale combinatie.

aug
30

Zondag 30 augustus vanaf 10u30

Op een zondag mag alles al wat kalmer aan gaan. De koffiezet mag een uurtje later beginnen pruttelen, de boterhammen maken plaats voor verse boterkoeken, er wordt een gekookt eitje, kaas en hesp bij gehaald. Naast de melk komt zelfs een glaasje fruitsap.

aug
06

Zomerse boottochten tussen Noord-Frankrijk en Deinze i.s.m. Alfa Trips

Op 6 augustus kan je van 9u30 tot 20u00 fietsen langs het water van Wervik naar Rijsel en terugkeren met de boot.

Op 19 augustus kan je van 9u00 tot 20u00 fietsen langs het water van Menen naar Machelen-aan-de-Leie terugkeren met de boot.

jul
09

Op 9 juli wordt onder de Menenpoort in Ieper de 30 000ste Last Post geblazen.
GoneWest organiseert ter ere van deze unieke gebeurtenis, in samenwerking met de Last Post Associaton en acteur Wim Opbrouck, een Ode aan deze Ode.
Net zoals op vele verzamelplaatsen overal ter wereld, is het de bedoeling zoveel mogelijk mensen te verzamelen in de lokale brandweerkazernes om de 30.000ste Last Post live te volgen. Ook te volgen via www.deredactie.be

De mooie lentedagen doen reeds hopen op een prachtige zomer. Hete zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken echter ernstige gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Voor gevoelige mensen kunnen de problemen groter zijn. Gevoelige groepen zijn: baby’s en kleine kinderen, ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen. Ook wanneer je een sportief of cultureel evenement organiseert in de zomer zijn deze aanbevelingen belangrijk. Het agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid zet een aantal belangrijke tips op een rijtje: