Fietsen

Fietsen is een gezonde lichaamsbeweging. Veel mensen maken dan ook dagelijks gebruik van de fiets om zich te verplaatsen. Als gemeente moedigen we dit aan.fietspad gekleurd.jpg

 • Langs de talrijke groene wandel- en fietspaden kan je je als fietser op een veilige manier binnen Wevelgem verplaatsen.  
 • Daarnaast beschikken we over aangelegde fietspaden op een aantal verbindingswegen, wat de veiligheid van de fietser verhoogt.
 • Voor de genietende fietser biedt de gemeente een aantal fietsroutes aan die je langs unieke plekjes leidt.  

 

 • fietsgraveren buiten gemeente.jpgOm jouw fiets te personaliseren, kan je deze laten graveren of labelen.  Fietsgraveren en labelen wordt georganiseerd door de startbaner verkeersdienst en gebeurt op regelmatige basis over de drie deelgemeentes heen.  Bij het graveren wordt je rijksregisternummer op het frame van je  fiets aangebracht, wat fietsdieven ontmoedigt. Anderzijds is het een handig hulpmiddel om een gevonden fiets snel terug te bezorgen aan de juiste eigenaar.

 

 • fietsenstalling.jpgDe laatste jaren investeerde de gemeente in het plaatsen van overdekte fietsenstallingen.  Ook worden stevige fietsbeugels op diverse locaties geplaatst. Je kan er het fietsframe op een eenvoudige manier aan vastmaken.

 • Fietsexamen voor zesde klassers: 
  Veilig fietsen moet je van jongs af aan leren. Daarom zet de gemeente samen met de politie, ook volop in op fietseducatie.
  In het laatste jaar van het basisonderwijs worden leerlingen klaargestoomd om naar de secundaire school te fietsen, meestal in een gemeente in de buurt. De fietsbehendigheidsproeven zijn een goeie oefening voor evenwicht, coördinatie, snel reageren op hindernissen,... Maar de grote test komt er op het einde van het schooljaar met het fietsexamen op de openbare weg. Permanente bewegwijzering werd geplaatst met de route langs de weg. Per deelgemeente werd een route uitgestippeld. Zo kunnen ouders samen met hun kinderen de route oefenen zo vaak ze willen.

  - plan_fietsexamen_gullegem.pdf
  - plan_fietsexamen_moorsele.pdf
  - plan_fietsexamen_wevelgem.pdf